>

8 am 30 december


28 december

Idag är jag trött.. Har trotsat förkylningen och träffat min käre vän Michaela för lunch. Vi sågs vid tolv för att äta lunch. Mycket smaskig sallad och väldigt trevligt sällskap! :D
Efter lunchen bestämde vi oss för att åka till stinsen för att kolla på något till nyår. Ska visa någon annan dag. Blev ett par svarta jeans också. :D behövdes!!!
Sen har jag pluggat lite till innan middag hemma hos mami och papi. :)

Nu ligger jag i soffan hemma hos min älskling. Vaken lite för sent... Men det är faktiskt JVM på tv.. :P


Plugg

Det är vad jag pysslat med idag. Sov dock till typ halv ett idag och sen vid 4 tog jag en snabb sväng till mellandagsrean i Väsby centrum. :)


jag har fått en bebis

Apple iPhone 4s <3 Min nya älskling

Denna bild är tagen på juldagen.... Sjukt va?


Mellandagsrea

Undrar om de har rea på Apoteket också? Haha. Jag är som ni förstår fortfarande sjuk... Har inget speciellt för mig förutom sover och slappar i soffan. Jobbade igår, skulle jobba idag men jag kände att jag inte skulle orka det efter en hostig natt... Därför har jag inte Helle bloggat så mycket.


Paket med posten!!

Har helt glömt att berätta att jag fick ett paket igår, tack mormor! :)

Fortfarande lycklig!


Sjukis

Idag är jag sjukis, var dock det igår också egentligen. Men just då fick jag glömma allt, det var bara anatomiresultatet som var viktigt! :D
Lillasyster kom till Västerås idag, innan hade jag och clara bara vaknat och ätit lite frulle och tusen koppar te med honung. Nu har vi handlat nästan alla julklappar. Har några kvar men dem tar vi imorgon! :)
Nu sitter vi och njuter i soffan, snart börjar en film på tv som vi ska glo lite på.
kram å hej!

SÅ JÄVLAAA SKÖNT!!!

ÄNTLIGEN! är det över. Det firades igår med fina vänner och en trevlig kväll! :)
Wooohooooo, anatomi efter 8 månader är äntligen avslutad. Nu känns det underbart att börja den sjuka anatomin efter jul..... Hahaha.

I skolan, bara 3 timmar kvar...

Absolut inte sugen på att vara i skolan, men det är jag. Imorgon kommer min lillasyster hit och då ska det bannemig shoppas julklappar. Jag har bara köpt en, och det är till henne. Herregud, dags att sätta fart. Julafton på lördag.

Waiting for...

... my exam results
... surprise package from grannie

Söndagsmys med mig själv


4de advent

Passande när jag kommer hem igen till Västerås är det massor med snö till mig. Eller massor, mer än hemma i Sthlm i alla fall! :)

Julmarknad i Sigtuna

Vi köpte brända mandlar, och tittade mest rund. Men vädret tillät inte en längre visit så vi åkte tillbaka hem med världens största och faktiskt inte så värst goda chokladbollar.

Lördag - Harry Potter

Idag (lördag) var det skitväder, riktigt dåligt. Därför bestämde jag och patrik att vi skulle ha Harry Potter maraton, blev dock bara 2 ½ film innan vi höll på att somna. Den andra halvan såg vi klart dagen efter. :p
Skönt med en riktig slappardag då och då! :)

Fredag - julbaksdagen med middag

I fredags var vi på middag hemma hos våra familjevänner Davidssons! :) Det var supermysigt, vi började med att baka sen blev det middag. De åt hummer medans jag åt kycklingwok. :D
Bilderna snodde jag från min mammas blogg! :)

Skryt och stoltsering!

I went out running today! Det ni!
Höll på att dö halvvägs men jag pina mig igenom hela rundan! Är så stolt över mig själv. :p

Torsdag 15 December

Helloj igen.
Nu är det torsdag kväll och dagen går mot sitt slut. Jag är trött och det ser min pojkvän här brevid också ut att vara. :)
Som tidigare nämnt har jag varit och tagit prover, gick förbi "faster" Charlotte och hälsade på hennes jobb. Efter det tog jag bilen till farmor och farfar där jag fick lunch, supergott var det! Bacon och äggmacka + sallad till <3 Det är en ny favoritlunch tror jag! Tack farmor <3 Sen fick jag även lite fika, smarrigt!
Efter jag varit där, lite för länge än tänkt. Men det gjorde inte mig något så åkte jag hem för att träffa michaela. Upptäckte dock att min telefon har dött, så jag var tvungen att ta mig iväg till elgiganten för att se om de kunde fixa den. De gjorde ingenting utan sa att jag skulle göra en systemåterställning på telefonen. Så, det får jag göra söndag kväll när jag är hemma igen. Har glömt sladden hemma i Västerås. :/ Ibland är det väldigt jobbigt med flera hem samtidigt. Man får inte med sig allt nödvändigt hela tiden, menmen. Jag klarar mig nog. :)
Efterdet så blev det myspys med michaela, pratade lite om allt möjligt som vanligt med tjejer och sen blev klockan så mycket att jag var tvungen att åka för att jag och Patrik skulle få någon mat idag.
Ciaaaoo!

Effektiv torsdag

Hej och Hallå.
Nu är jag tillbaka till Stockholm igen! :)

Idag ska jag;
Ta prover
Gå till gamla jobbet och tigga arbetstider
Plugga
Träffa Michaela



Sen är det säkert mer vardagliga saker som man skulle kunna klämma in, typ laga mat. Men det gör jag inte. :) För jag vet inte hur det blir med det ännu!


*



"Keep holding patients hands now and then. Nothing is as powerful as a touch, even without any words. People who nobody touches - they die."
- Min kloka mormor

13 December - Lucia

Imorse var min kära vän Lucia på sin skola, hade mycket hellre suttit där och tittat på henne med två andra vänner än varit på en tråkig föreläsning kan jag ju säga. Usch och fy.
Men söt var hon! :)

Vill bara lägga mig på golvet och störtgrina

Vad är detta? Har haft så sjukt stressigt under en lång period. Nu går jag in i en lugnare period, med en så fruuuktansvärt tråkig kurs. Jag började idag och jag står redan inte ut.. Herregud.

Mitt ansikte är pain just nu också, orkar inte med det. Vill bara riva av all hud som finns och hoppas på att det växer ut nytt och friskt. Just nu är det neddränkt i babyolja, vi får väl se vad det kan göra för underverk.
Inte nog med det, pissväder! Det är 13 December, Lucia. 2 grader varmt, 20.25. Ösregn och storm... Orkar inte! Jag vill ha snö, ett vitt täcke som kan ligga länge!
Nej, ja det var min tråkiga och dåliga tisdag det. Kan väl iaf säga en positiv sak, det var att jag fick se både luciatåget och julkalendern på tv imorse och det var mysigt att vakna till det. Dessvärre blev det en skitdag, men man ska ju ha sådana också! :)

Barn, barn, barn.......


Slappmåndag

Idag har jag som bilden avslöjar, sprungit. Jag känner mig så duktig och det var såå skönt när det var över.. Haha.
Imorse var jag och bytte däck, även det 5de däcket hade kommit så då behövde jag ringa leverantören för att veta hur jag ska skicka tillbaka det. En bil har ju bara fyra däck, inte tre och absolut inte fem... Det är gjort.
Har även ringt bredbandsbolaget och avbeställt ett säkerhetspaket, en trevlig kille jag pratade med upplyste om att något blivit fel för det skulle varit gratis. Så nu har jag 200 kr att ringa för. Det är ju toppen! :) Kommer räcka alla dessa år jag bor här om jag fortsätter i denna takt. Gratis är gött! Fast.. Det är ju inte gratis eftersom jag betalat de där 200 kronorna. Haha.
Ja, sen har jag bara tittat ikapp julkalendern. Är på avsnitt 5 nu. Haha. Lite efter, men jag ska vara ikapp efter ikväll hade jag tänkt! :) Den är så mysig!

3:de advent

Nu är jag återigen ensam efter en jättemysig helg med mamma. Vi har hunnit med en massa, jag har spelat match. Vi har bakat, shoppat, haft myskvällar i soffan och ja bara varit. :) Grymt bra helg!
Fick även en ny julduk av mammsen idag, nu har vi verkligen piffat upp mitt "ojuliga" kök till att faktiskt bli lite juligt. Svårt att få rosa till jul, men jag tycker vi lyckades riktigt bra!
Tack mami för en jättebra helg. <3

Nu ska jag laga mat, sedan slappa i soffan resten av kvällen. Såå skönt!

Nu är det jul här i vårt hus


9 december - ÖSREGN???

Idag skulle det vara snökaos, storm och klass 2 varning... Jag undrar vad som hände med det? Imorse var det strålande sol och blå himmel. Nu ösregnar det. Och visst var det 9onde december och inte 9onde oktober??

Nu lägger vi praktiken på hyllan ett tag framöver

Ja, precis. Idag var sista praktikdagen. Skönt och sorgligt att den är över. Har haft en jättebra tid, alla har varit supersnälla och jag har lärt mig jättemycket. Men samtidigt är det jobbigt med dessa tidiga mornar på vintern. Det är så mörkt så man vet inte om man satt på sig tröjan rätt på morgonen. Haha. Måste ändå vara lite skrytig och säga att jag lyckats få i mig gröt till frukost de senaste mornarna. Är så stolt! Är så dålig på att äta frukost annars.
Eftersom det var sista dagen idag så var det dags för slutbedömningen, hade knappt sovit en blund. För jag trodde den skulle vara på eftermiddagen men fick veta dagen innan att vi skulle ha den 8 på morgonen!!!! Men det gick ju bra, fick Godkänt. Så det var ju skönt, även om jag kände på mig att det inte var några bekymmer. Man vet ju aldrig? Kan vara något teoretiskt man missat? Det är inte bara att utföra och vara glad och trevlig, för det är jag ju i övrigt rätt bra på.
Fick även förfrågan från avdelningschefen om jobb i sommar, jag tackade så jättemycket och sa att jag behövde fundera över det. Är ju så att jag skulle vilja vara hemma i sommar, samtidigt som jag ser detta som en jättemöjlighet att utveckla mig i ett steg till mot sjuksköterskearbetet. Vi får se hur det blir, det är ju långt kvar till sommaren om inte annat. ;) Det är dessutom ett ganska bra bevis på att jag skött mig. Kul!!
Nu ska jag diska undan det sista, ta på pjamasen och krypa ner under filten med lite tända ljus. Det var länge sedan jag bara kunde lägga mig i soffan och slappna av! Så skööönt skare bli!

Mycket för mig

Hinner inte blogga idag, sista veckan på praktiken och jag har mycket att göra.
Kanske hinns med ett inlägg imorgon. Vi får se, håll ut!

2:a advent

Ja, juste .. Glömde. Det var ju andra advent igår. Har faktiskt tänt ett ljus på min fina adventsljusstake idag istället.


Måndag morgon

Ja, vad behövs egentligen sägas mer? Måndag är alltid måndag, morgon alltid morgon. Puh..
Trött som en gris var jag när klockan ringde imorse 8.15 även imorse. Dags att gå upp och klä på sig för att köra bilen till däckverkstan. Skulle få FYRA nya vinterdäck, det visade sig att det fortfarande bara var 3 däck som kommit. Blev galen!!! Jag bad dem ringa mig om inte alla fyra hade kommit ännu, men nej. Jag var ändå tvungen att gå upp och åka dit innan jag fick veta något. Tack gode gud satte de i alla fall på 3 tre däcken som hade kommit, kände direkt att bilen greppade asfalten mycket bättre när jag körde hem igen därifrån. De skulle ringa igen när det sista kommit. Hoppas de ringer denna gång...

Nu är jag hemma, bloggar ikapp och sen ska jag bara lägga mig och vila i en timme innan jag ska göra mig iordning för Praktiken. Det är sista veckan och har 4 praktikdagar kvar, herregud. Hoppas jag hunnit klara alla mål! :P
Ciao!

Söndag - en lång dag, alldeles för lång

Tidig uppgång, redan vid 8.15 ringde klockan denna söndag. Det är inte vanligt för att vara mig. Usch och fy, det var bara att ta sig upp för att det var samling 10.30 i Västerås och jag visste inte hur halt det var på vägarna.

Väl i Västerås hann jag hem emellan och lämna in grejer och köpa med mig lunch för den långa bussresan. 3 timmar till Malung för match var det på schemat.
Dessutom förlorade vi mot Malung. :( Trist, så då vare bara att sitta 3 timmar hem igen. Bussen var tillbaka i Västerås strax över 23... Ganska sent, jag var helt slut så det var bara att ta sig hem fortast möjligt och slänga bort allt som låg på sängen och krypa ner under täcket. Ett snabbt samtal till Patrik och sen var det tack och hej och jag somnade på en gång.
Bilden är från Vansbro, där vi stannade vid en godisaffär för att få med oss lite onyttigt på den långa resan. Haha. Se, det är lite frostsnöigt på backen men inte mer än så. :(
Ja, det var min söndag det..

Lördag - sovmorgon + middag hos mami

Ja, idag blev det sovmorgon. Så skönt!!!
Åkte sen hem till Patriks mamma för att hämta en mobilladdare och prata med henne om julklapp till Patrik. Hon parkerade sin bil samtidigt som min, och då ser jag att hon varit och köpt julklappar och köpt exakt det jag tänkte köpa. Herregud vilken dålig timing kände jag. Jaja, jag får hitta på något nytt helt enkelt. :)
Sen gick dagen fort som tusan, på kvällen skulle vi hem till Mamma och Pappa, fast det var bara mamma hemma. Hon bjöd på kött och rotfruktsgratäng <3 min favvo!! Resten av den kvällen satt jag och försökte ladda ner en skiva, satt säkert 4 timmar. Det gick bara sämre och sämre. Sen kom pappa hem och löste allt. Så att så social var jag den kvällen.
(bild hittad på google)

Men tack för maten mami <3

Fredag - tentadags

Ja, nu är det egentligen måndag. Men jag tänkte ta igen min missade "blogghelg". Haha.

Ja, fredagen var det som bekant tenta.. Jag var inte så nervös när jag gick dit för jag visste att jag inte kunde göra så mycket mer än vad jag gjort. Det var bara gå dit, vara utvilad och göra sitt bästa.
Efter tentan kändes det faktiskt ganska bra, tro´tt eller ej. Jag sa så förra gången också, så jag hoppas inte men jag önskar mig ett bra resultat i julklapp. Orkar inte ta fram böckerna igen, för nu har jag slängt in dem i ett skåp och vill inte ta fram dem där igen, förrän möjligtvis när jag ska slänga ner dem i kartongen nere i förrådet.
Jag har klarat det nu, jag känner det på mig!
Sedan var det dags för mig att ta mig hemåt mot sthlm, men det blev ett snabbt stopp hemma i Västerås först.  Svårt det där med vad som är hemma tycker jag. Haha. Om någon frågar om jag är hemma vet jag inte riktigt vad jag ska svara. :p Snabbt städa ihop det sista (fast jag hade städat kvällen innan) så egentligen var det bara att plocka ihop det jag hade ätit till frukost och diska bort det. Fort gick det och jag var hemma hos Patrik redan vid halv 1.
Dagen slutade inte där, när patrik kom hem. Ca 15 minuter efter mig bestämde vi oss för att åka och köpa en tavla till hans vardagsrum på IKEA. Och ja som alla vet, åker man till IKEA får man med sig lite mer än bara en tavla. Men det var bara välbehövliga saker så jag klandrar honom inte. Okej, kanske inte den där fejkfällen som ligger på soffan. Såhär ser det ut nu!
På kvällen blev det soffläge, åt tacos och tittade på idolfinalen. Plus argumerade om vem vi tyckte var bäst, men det hör ju till. Haha.
Så, det var min långa. Men ganska bra fredag!

Färdigpluggad för ikväll

Nu orkar jag inte mer, är slut i ögon, kropp och hjärna. Jag tänkte faktiskt sova nu. Skönt ska det bli, imorgon får det gå som det går. Jag har gjort allt jag kunnat nu och mer går inte. Det känns okej, det får räcka!

1:a December - Julkalendern

Vaknade av klockan som ringde 7.10. Normalt sett skulle jag bli irriterad över att jag ställt klockan så tidigt och börja snooza jättelänge, så länge att jag skulle få jättebråttom (som vanligt). Istället satte jag nöjt på TVn, för idag började ju faktiskt julkalendern. Tänkte att jag kunde ge det en chans, och jag måste säga att jag är imponerad. Första avsnittet är alltid lite segt men denna gång kändes som om att målgruppen var något äldre än typ 5 år. Inte för 20åringar heller kanske, men julkalendern är alltid julkalendern.
Sen kunde jag inte somna om, eller jag ville inte för jag skulle få sova i 20 minuter till och det hade bara gjort mig ännu tröttare, så jag fortsatte med tv-tittandet och sedan gick jag upp och värmde på lite risgrynsgröt som jag åt till frukost.
Perfekt morgon ? Right ? Det tycker i alla fall jag. Ingen stress blev det heller. Så skönt!!

I skolan var det seminarium, en bra lätt diskussion/redovisning. Det känns som att jag är på rätt spår och att hemtentan jag ska göra nästa vecka kommer gå att ordna trots praktik mån-tors och inlämning av tentan på fredag. Det är mycket nu, men snart blir det jul och lite lugnt. Förhoppningsvis.

RSS 2.0