>

Nyårsafton

Hallihallå!

Dagen startade som en helt vanlig dag, en seriös student gick upp och satte igång med plugget. Sen var det Sverige-Finland som också blev väldigt lyckat, eftersom Sverige vann och då direktkvalificerade sig till semifinalen.

Efter en bra morgon var det dags att nyårsstäda, blev en rejäl undanplockning. Skönt!

Och ja sen dess har ja stått i köket och gjort en grym nyårsmiddag. Imorgon ska jag göra ett inlägg om bara det om någon är nyfiken.

Ciao! Snart 2013! :)


Slappis söndag

Dagen har bestått av slapp, lite plugg, bio, biltvätt och inhandling av nyårsmaten.
Har träningsvärk efter löpturen igår också.. Haha, inte bra! Det behövs mer!

Imorgon blire mer plugg å städning innan nyårsfirandet får starta. :)

Nu ska jag fortsätta titta på de tre musketörerna på tv. :) Ciao!


Löptur

Yes, ni läste rätt. Det är december och en löptur var tvungen att genomföras. Och man kan säga "mission accomplished". Weeii!

5km på 32 minuter i snö. En grymt bra tid för att vara mig.


3 dagar

Ja nu efter 2 dagars praktik är det bara 3 dagar kvar på året och jag har bara 3 dagars praktik kvar på infektionskliniken innan det är dags för ambulansen. Spännande! :)

Det börjar dessutom ljusna något på eftermiddagarna, skönt!


Annandag jul

Denna dag firade vi jul igen, denna gång med farmor och farfar. Blev en mysig kväll med god julmat å farmors grymma revbensspjäll i glögg. Smaskens!

Ja, annars var det en ganska vanlig dag i juletider. :)


Juldagen

Gårdagens inlägg ville inte komma upp förrän idag tydligen så allt är litet förskjutet. Idag, juldagen, sov man alldeles för länge, fixat lite med mina skridskor och en långpromenad med bästevän hanns med innan jag åkte tillbaka till Väsby och landade i soffan här.

Bjuder på lite mer bilder från gårdagskvällen, middagen och bilder från julklappsöppningen med en förväntansfull pappa och en trött hund. Haha!


Julaftonsdagen

Nu är gröten äten och rimmad på, vi har hunnit med en långpromenad, pulkaåkning och paketöppning från julstrumporna. Fortsatt mys efter Kalle och godbitar jag och mamma bakat och nu förbereds middagen.

Julafton är allt mysig!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50d876e39606ee5acd61b2be.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50d876e39606ee5acd61b2be.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50d876e39606ee5acd61b2be.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50d876e39606ee5acd61b2be.jpg" class="image">


Fjärde advent

Jahaja, nu var sista advent över. Jag och Patrik hade vår lilla julklappsutdelning. Vi ska gå och se Magnus uggla ihop och sen fick jag även biljetter till "Rock of Ages" musikalen också, kommer bli superkul! :)

Har även bakat lite lussebullar innan jag skulle åka hem till Vallentuna för lite veteranhockey med pappsen. Med lånade grejer gick det sådär... Fötterna kramade och skavsår fick jag. Ändå skönt att få träna lite! Imorgon är det jul å då ska det ätas! :D

Godnatt på er!


Julshopping och spontanbio

Idag har varit en superlördag!
Dagen började med uppstigning ganska tidigt för att ta sig till stinsen och Sollentuna centrum för lite julshopping, de sista klapparna skulle inhandlas. Jag Fia och Patrik gick runt och hittade faktiskt allt vi ville ha tillslut. Det firade vi med en lunch på foodcourten, mums!

Sen vare hem å vila lite, bakade lite mer julgottis. Snöbollar heter det. Smält vit choklad, kokosflingor och lite citronsaft som man blandar ihop. Superenkelt och gott!! :D
Sen ringde pappa och frågade om vi ville med på bio, och japp det ville vi. Det blev "Berättelsen om Pi". En fantastisk naturfilm och ja drama?! Jättebra, rekommenderar den verkligen!! :)

Nä nu måste jag sova, godnatt!!


Hejåsvej

Dagen idag har bestått av praktik och hockey. Imorgon också, men då har vi julmys med laget. :) myselipys!

Sen blir det hem till Sthlm för lite julledigt som jag jobbat ihop. Så skönt!!!


Julgottis

Idag innan praktiken gjorde jag lite godis, här är bild på dagens skörd!


Tisdagen den 18 december

Idag har jag haft praktik, börjar bli rejält utkörd. Efter praktiken var det dags för lite julklappsshopping och sen kom Clara förbi efter jobbet. Det va välförtjänt lite kompismys en tisdag som denna! Perfekt!


Trött å jävlig

Ja det symboliserar en dag med för lite nattsömn, praktik och hockey.
Tack gode gud att jag har så underbara patienter som får dagen att gå!

Har fått kommentarer som:
Pat1: "Åh visst är det Emelie, vad jag saknat dig över helgen!", "Har så kul med dig"
Pat2: "jag tycker det går bra med dig" "åh vad lycklig jag är idag när vi kunnat gå promenad och jag äntligen fått kunna duscha, du har verkligen lyft min dag. Detta är den bästa dagen jag upplevt sen jag kom in hit".

<3


Just saying

Upp om 4,5h med praktik 8h och efterföljande träning på schemat...


En bättre helg

Igårkväll blev det en mysmiddag med våra fina vänner Diana och Mattias, som förövrigt väntar tillskott i sin familj om bara en månad. All lycka till dem! :)
Hade en trevlig kväll med god mat som jag lyckats göra. Plankstek och panacotta. Det blev även säsongsavslutning på "Så mycket bättre"!

Idag är vi trötta så vi tittar mest på tv å film och smaskar på presenten vi fick igår, goda karameller!

Ikväll blir det tillbaks till Västerås för ännu en veckas praktik. :) Ciao!


Fredag, tenta och middag

Igår var det ju stora tentadagen, och förlåt mormor att du inte fick direkt update! ;) jag hade inte tid.

Det va tenta i kvantitativ metodteori och på en sida var det frågor som tillhörde en helt annan artikel.... Kändes så surt när man pluggat och så tar de bort typ alla frågor. Desto färre frågor desto mindre felmarginal kan man ha då man ska ha 75% rätt på tentan... Menmen. Vi får hoppas det gick vägen ändå! :)

Efter tentan åkte ja snabbt förbi hemma i Västerås och packade ihop för en helg hemma i Sthlm. Sedan efter ett kort stopp hos pojkvännen åkte jag hemåt vallentuna för middag hos farmor och farfar. En kul och mysig kväll med god mat och mycket skratt! Tack för det! :)

Nu är det snart middagsbjudning som står på schemat! :)


Vinst!!!

Weehoooo!!! Igår vann vi mot serieledarna, dock efter förlängning och typ 10 straffar?!!! Såå skönt att plocka hem 2 poäng. :D


PVK!!

Får ej glömmas bort, satte min första lyckade Perifera venkateter idag!!!

Älskar praktiken å detta jobb, hatar kvantitativa plugget ja har tenta på på fredag....


Snabb uppdatering - Middagstips!

Provade en ny middag idag, julmustkyckling. :) med morötter till.

Det jag hade var:
500g Kycklingfiléer
1/2 msk Mjöl
2 dl Matlagningsgrädde Max 4%
2 dl Julmust
1 tsk Ingefära
1 tsk kinesisk soya
1 msk kycklingfond

Med kokta morötter till. Mums!


Måndag - trött

Sov skitdåligt inatt, förmodligen livrädd för att försova mig. :P som jag råkade göra i fredags, tror jag missade skriva det här.. ;)

Har varit frusen och dann hela dagen och träningen var lyftet på dagen, alltid skönt att träffa mina underbara tjejer och få röra på fläsket. Fantastiskt! Nu är jag lite mer än död efter enbart 4 minuters soffhäng från 5.30 då jag klev upp imorse.

Godnatt!! En ny dag på praktiken imorgon! :)


Söndag, andra advent - gameday!

 
 
Idag åts det juskinka till frukost, sedan bar det av till Uppsala för match. Tyvärr blev det ännu en uddamålsförlust, men vi fortsatte kriga tills matchen var slut. Eloge för det!
Nu är jag hemma, sitter nedsjunken i soffan. Ska snart borsta tänderna för att sussa lite, praktik imorgon! Godnatt!

Lördag - mor och far på besök

Jaha, idag var det lördag. Dagen började med lite mys framför julkalendern. Sedan var det dags för träning innan mamma och pappa skulle komma på besök.
 
Vi var på Erikslund för lite julklappsshopping och ja lite nyttoshopping till mig också. Bland annat en snöborste och en luftavfuktare till min bil och stödstrumpor, iprensalva (till min ömmande höft, familyproblems.. :P) och en superfin tunika! Tack mami och papi. Dessutom fick jag påfyllning i matväg så nu klarar jag mig på mina 23 kr denna vecka också! :D Wei! Tog bara en bild imorse på det fina vädret innan jag stack iväg till träningen, så det är den som det bjuds på idag.
 
 
 
Nu sitter jag helt ensam i min lilla lägenhet, tittar på en film och äter pepparkakor. Taggar för match imorgon! :D

Julmys

Under dessa blogglösa dagar har jag jobbat, tränat och julmyst. Tänkte ge er ett fint bildregn från det! :)

Onsdag och snökaos

Ja, det va väl den dagens största händelse. Som tyvärr gjorde så att jag fick tid över till plugg. Haha! Det var väl kanske det bästa som kunde hända då jag fortfarande sitter med arbetet. Är snart klar, har bara lite egna åsikter som ska in i arbetet och ja det brukar kunna gå undan! ;)

Har varit på praktiken på förmiddagen, hade nog ändå gärna varit hemma och legat och tittat ut på snöstormen med en kopp te och en bra film på i bakgrunden. Men man får inte alltid bestämma. ;)


Nä, nu är det back to School som vi brukar säga. Haha. Sen sova <3. Förresten, bjuder på lite bilder från dagen.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50c10f20ddf2b313400010e8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50c10f27e087c355fe696e86.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50c10f2a9606ee51ad327223.jpg" class="image">


Tröttmössa

Igår var det praktik hela dagen, sen hem för mat och iväg på träning. Sen hem och sova för att vakna igen och ha ännu en praktikdag. Idag hade jag halvtidsbedömning på förmiddagen och det gick galant, sen vare reflektion på eftermiddagen med vår kliniska adjunkt och det var väl som det var. :P hem igen och göra mat för att sätta sig och plugga till seminariet på torsdag.
För sen är det praktik imorgon igen, plus match på kvällen. Haha denna vecka är det inte mycket till relax.. :p

Nä nu ska jag ta mig en kopp te och någon skorpa och fortsätta innan sängen kallar! Ciao!


Första advent - Vinst

En söndag, en bättre söndag bjöd på vinst mot Järfälla, patrikmys, kompismys med middag på kvällen, solen sken och snön ligger kvar. Kan inte klaga! Förutom vetskapen att man va tvungen att kliva upp tidigt som tusan för praktik! :P


Winterwalk

Idag har jag varit hemma en sväng hemma i Vallentuna för en vinterpromenad med mamma, pappa och Wilma, mys!

Sen åkte jag och Patrik och handlade lite, hittade även den glögg jag letat länge efter!!! Mumsigt.


Fredag

Åkte hem till sthlm, efter en träning med hockeygymnasiet och fick Patrik att fixa lite julpynt som vi senare fick upp. :) lite kungariket å stjärnor. Wiiii! Älskar det! Sen att det är snö är bara bonus <3


RSS 2.0