>

Praktik och invägning

Ligger i sängen, ska egentligen sova. Skulle bara uppdatera om min dåliga ätvecka som resulterade i +0,8 på vågen. Inge vidare men det gäller att bara bita i och fortsätta kriga mot målet!!

Efter det blev det en snabb lunch innan jag gick till praktiken i mysiga snön! Blev dessutom så mycket ljusare när jag gick hem ikväll med lite snö! :) och det bästa av allt var att det va diskat och ihopplockat hör när jag kom hem tack vare min bästevän Clara!! Tack igen!! :)


Tjingeling!


Onsdag - kompismys

Efter praktik och träning var det dags för kompismys. Vi, jag Wellen å Clara hade Kvällsfika och sen stannade Clara kvar över natten. Va länge sen vi hade tid att umgås så då får det bli på sena kvällar, tyvärr men bättre än inget! :)


Praktik + julpynt

Halloj i stugan!

Igår hade jag praktik, stressade hem, sen träning till sena kvällen. Idag har jag också haft praktik, tog mig hem funderade ut vad jag skulle göra och efter jobbet har jag nu, städat, plockat ihop grejer, duschat, handlat, fixat lite julsaker, pyntat, lagat mat å ätit. Nu sitter jag äntligen i soffan... Vet inte hur jag lyckas men alltid finns det tusen saker att göra! Mår lite illa och skallen snurrar lite, förmodligen av tröttheten. Någon dag får jag ta det lite lugnt men ja, inte just nu för det finns det inte tid till...


Grattis älskade papi!

Idag var det pappsens födelsedag! Det firade jag med en ruskigt dålig och kort löprunda på morgonen innan jag åkte och köpte tårta och bakade ryttarkaka innan gästerna kom hem till vallentuna.
Sen blev det en fika för pappa med släkt och vänner, efter det tryckte vi oss sjukt god middag. Man längtade efter riktig mat efter denna helgs onyttigtätande... Fy!


Taxinge slott - Julmarknad

Igår var jag mamma och pappa på julmarknad på taxinge slott tillsammans med Ylva, Tobbe och Sara. Mysigt men jag vet inte om julstämningen var så lätt att hitta ändå. :P vi köpte som vanligt mest godis. Hihi!

Sen avslutade vi med fika och ja, man kan ju säga att beslutsångest mätarn gått sönder för länge sen. Vilket kakbord!!!!


Torsdag, fredag - Infektion

Hallihallå! :)

Under torsdagskvällen och fredagsdagen hängde jag på infektionskliniken där jag har min fantastiskt lärorika praktik. Mormor hade en fråga och det var, vad för sjukdomar har dem som ligger på infektion? Jadu... Det är svårt att säga en exakt sjukdom eftersom det finns tusen olika bakterier... Men främst som jag har märkt är det dem med pneumonier (lunginflammationer) och erysipelas (rosfeber) som hamnar på infektion. Dvs att på infektion vårdas dem med någon form av bakteriell infektion/inflammation..
Alla har egen ingång utifrån där anhöriga kan gå in och ut, i korridorerna är det enbart personal som får vara och innan varje patientrum finns slussar och det finns även speciella TBC rum med dörrar med speciellt sug för minskad spridning av luftburna bakterier. Slussarna finns till för att minska spridning av bakterier mellan patienter men också till från oss till patienter och tvärt om, hygien framförallt handhygien är A och O på avdelningen. Det är en väldig organisation och det blir otroligt lärorikt då man träffar så många olika människor och ser många olika symtom/sjukdomar.


Onsdag - gameday

Sorry för värdelös uppdatering, livet går i ett just nu och hinner inte med allt! ;)
Ska svara på frågan som du skrev förut mormor, men det får bli imorgon. Först till det viktigaste, matchen i onsdags!

En superviktig match och denna gång hade vi marginalen på vår sida och fick äntligen vinna, på straffar. En nervös och sjukt kul match att spela. Nu ska vi bannemig ta allt som är kvar!! Heja oss!

Bjuder på bilder från vår fantastiska Fridström! ;)


Svårt att förstå...

Nyårsafton för snart ett år sedan gav jag, som många andra, ett löfte till mig själv. Jag skulle tappa mina totalt onödiga och farliga extra kilona under 2012. Kan bara säga so far so good.
Målet från 82,9 skulle ner till 60 kg. Är inte framme men på god väg, nu har jag tappat 17,4 kg vilket innebär att min nuvarande vikt är 65,5 och jag enbart har 5,5 kg kvar till målet. Vet ni hur fantastiskt det är?
Jag har inte så många veckor kvar och jag blir långt ifrån besviken om jag stannar på 62 kg när året slår om till 2013, för jag är ändå stolt över mig själv. Trodde aldrig ja skulle lyckas men jag har gjort mitt bästa, gått igenom svackor och tagit mig upp. Stått emot frestelser men också ätit dem.

Stort Tack till alla vänner, facebookvänner, bloggläsare och min familj som stöttat mig genom denna resa. Är också otroligt stolt över er som funnit er inspiration genom mig och min resa och vet att ni sköter er galant! <3 Kärlek till er!

Nu kör vi!


En "ledig" dag. Nooooot!

Fick i alla fall sovmorgon på min lediga dag. Förutom att jag vaknade till vid 6 för att släcka lampan och ta bort datorn från sängen som jag tydligen somnat med. Haha!
Sov till 12. 13.30 var jag tvungen att infinna mig på sjukhuset för planeringssamtal med min huvudhandledare och kliniska adjunkt.... Ganska värdelöst när man faktiskt skulle vara ledig. Menmen. Det tog 2,5h så jag gick bara hem sen och gjorde ingenting typ. Skulle plugga men jag gjorde istället en mall för ett schema som jag ska fylla i och diskade undan tre dagars disk typ... Hade behövt dammsuga men det ska jag försöka göra på torsdag. Fy vad lat man blir när man är ledig.

Imorgon är det dags för praktik igen, så nu är det godnatt! Tjingeling!


Julönskningar 2012

Med inspiration av min lillasysters blogginlägg så gör jag själv ett om vad jag önskar mig i julklapp.
 
 
 
  • Nya skridskor!
  • Pengar, såklart (till en fattig student)..
  • Kött-termometer
  • Mobilplånbok, i vit (finns på tex fyndiq.se)
  • En ordentlig hårfön, har bara en liten resehårfön
  • En skön mysig pjyamas till min iskalla lägenhet
  • Lite skoj från vårdväskan, som tex korthållare, namnskylt, och pennfodral helst i lila. (Vardvaskan.se)

Praktikvecka 2's start

Nu börjar man känna sig mindre svettig inför alla moment och rutinerna börjar falla på plats. Tycker det är så roligt! Det enda negativa är tidiga morgnar och onda fötter. Menmen... ;) smällar man får ta!

Mormor, såg att du ville ha en "finare" bild på mig så här får du en.. ;)


Söndag som känns som torsdag typ

Ligger nu åter igen i min säng efter en lång dag. Först praktik 6.45-15.30, fast fick gå 30 min tidigare skönt nog! Fick idag ta mitt första venprov på en stackars patient. Hihi. Först kom det inte så mycket men andra gången gick betydligt bättre och då fick vi mer blod. Kul! Höhö. Annars har jag mest gjort det som vi tidigare gjort. :) trivs super bra på praktiken och alla är supergulliga!
Min handledare som jag har just nu är också toppen!! :)

På kvällen så blev det middag å mys hemma hos Clara med henne och Wellen. :) kollade på solsidan å sådär!

Nä nu är det sovdags,
Kram å godnatt!


Tors-lördags update!

Halloj!

Ligger just nu i min säng, helt slut efter en dag på praktiken (som vanligt). Fortfarande mycket intryck men jag lär mig mer och mer varje dag. Idag har jag delat mediciner, gett subcutana injektioner, satt dropp, blandat läkemedel i dropp-påsar och blandat antibiotika i supersmarta slutna system som de har på infektionskliniken i Västerås.

Torsdag-fredag har jag varit hemma i Sthlm, så skönt! Har mest varit med Patrik men också träffat några släktingar och en lunch med mamma hanns det med också. :)

Börjar om typ 7 timmar igen så nu är det nattinatt! Tänkte bara ge er en snabb uppdatering om vad som händer! :) Ciaaaooo! <3

Förresten, sorry för en snuskig fotboll men skulle bara visa hur svullna fötterna blir efter en dag på praktiken... Haha! Får nog fixa stödstrumpor...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429113/images/2012/pic_50a816449606ee20ca5bc0a8.jpg" class="image">


Onsdag, alltså igår

Igår var det onsdag som för det mesta betyder gameday och så var fallet idag. Idag var det dags för match mot Tumba och vi vann äntligen, 6-0 blev slutsiffrorna. Skönt!!!

Men det var inte vad dagen började med när klockan ringde 5.30... Upp som ett lik tog jag mig och masade mig iväg till praktiken. Puh! Jag är INGEN morgonmänniska!! Haha! Men det blev ännu en intressant men lite stressig dag på praktiken! :) jag gjorde inte så värst mycket mer än assisterade sjuksköterskan, supersnäll handledare!

När jag äntligen kon hem efter dagen kände jag mig döende och dök i sängs!


Kulvert


Första dagen

Jaha då var praktiken i full gång! :) kul men väldigt nervös över hur man ska klara alla moment. Det går nog bra. Fick redan idag koppla dropp och förbereda det, plus medicinerna och dela ut några av dem. :)

Imorgon är en ny dag, tyvärr är jag tvungen att göra matlåda nu för jag insåg att soppa kan jag inte stå mig en hel arbetsdag på. Godnatt i alla fall!


One our to go

Infektionskliniken, here I come!

Lyckad halloweenfest med världens bästa lag!

 
 
 
Jahapp, då var det över. Efter 2 dygn i köket har nu festen dragit förbi... Det var superkul och jag tror folk uppskattade det!! =) Stort tack till er som hjälpte mig med maten och inhandlingen! <3
 
Dagarna bara springer iväg, nu ligger jag i soffan efter en tröttisdag framför datorn och plugget. Var iväg en timme hos Carro och Tove för att "bara" hämta grejer så blev jag som vanligt kvar lite extra. Trevlans!
 
Imorgon börjar praktikperioden i 10 veckor framöver, spännande!!!!!

I paketet...

... Som kom perfekt till halloweenfesten innehöll detta!


Gårdagen

Västeråsdelen i VIK/Linden körde lite donkenmys efter träningen i Eskilstuna igår. Det tyckte vi att bi förtjänat efter två dagars hårda skridskopass.

Tidigare av dagen bestod faktiskt av skola! ;)


Pakeet!!

Paket har anlänt! Tyvärr har ja inte hunnit hämta det än, men imorgon! :D ska hänga på låset! ;)


Election day!

Vet att det är valvaka och många som sitter uppe och tittar. För vare sig vi vill eller inte styr USA ungefär typ hela världen. Så deras val påverkar alltid alla. True fact.

Jag istället går och lägger mig. Trött efter dagen och jag vet att imorgon när jag vaknat har Obama vunnit och sitter ytterligare några år som president. Så godnatt! :)


Hundpromenix i engelska parken

Idag blev det en långpromenad med farmor, farfar, Pär och hundarna. Skönt att komma ut lite i det vilda! ;)
Men det tog på krafterna måste jag säga, tror både jag och Wilma var helt slut efter det! :P


Bitter förlust

Japp... Förlust igen. Är ganska besviken över matchen, eller delar. Trots det är jag nöjd över min och min femmas insats idag!

Nu är jag hemma i Sthlm igen för några dagar, så godnatt på er!


Lördag

Igår kväll bestod lördagsmyset med min vän Clara! Hon hade fått en ny iPhone så det fick bli lite upplärning. Hon bjöd mig på middag och vi tänkte gå på bio men det rann ut sanden så istället blev det en sväng förbi en gigantisk kyrkogård som ligger här i Västerås. Det är så vackert när det är alla helgons dag!

Sen åkte vi tillbaka hem till henne och lite senare kom Wellen förbi och anslöt till vårt lilla sällskap. Trevligt trevligt! :)

Nu ska jag tagga för match! :D tjing!


Före och efter

Hur det blev med gardinerna, tillslut!


Mysdag med wimpen

Idag har jag och Wilma haft myspys. Hon blev avsläppt av pappa här på morgonen sen gick vi två tröttmössor och la oss igen! :) dagen har mestadels spenderats på jysk... Haha. 3 vändor fick det bli.
Först lämnade jag tillbaka gamla gardiner som inte blev så bra. Som dessutom hängt i en vecka, den är bra! ;) pulade tillbaka den i förpackningen ganska så bra måste jag säga! ;)
Sen köpte jag nya, eller en ny blev det bara för de har tydligen börjar sälja dem styckvis.. Så då fick jag åka tillbaka, när jag hänger upp den andra inser jag att det är två olika nyanser.. Jahapp, bara att åka tillbaka igen! Och då har jag packat ner i fel förpackning men jag lyckades att övertala henne att det inte var mitt fel utan det måste varit fel från början så jag fick byta ändå.... Puuuhh!! Nu hänger det som det ska! :) så länge.. Måste tvättas, strykas och sys upp.. ;)


RSS 2.0