>

Mammsi på besök

I helgen kom mamma på besök. Har blivit en hel del promenerande och såklart lite shopping. :)


Bland annat denna träningsoutfit inhandlades, en lite kort tröja kan inte bli annat än perfekt sen till hawaiivärmen <3 Längtar!



Klappat och klart

Tack för alla fina klappar som tomten kom med detta år, uppskattar alltihop ❤️

Hade en supermysig julafton med min älskade släkt innan det var dags att tuffa på med praktik och jobb igen.

Dan före dopparedan

Dagen har bestått av praktik, snabb shopping utan resultat och nu uppesittarkväll med Bingolotto!! Hoppas vi vinner :D


Fjärde advent

Idag började jag morgonen med lite adventsmys. Tända ljus och risgrynsgröt, mums!


Sedan var det äntligen dags för lite gym. Blev 30min löpning och 1h ungefär styrka tillsammans med Clara. Skönt!


Snabbt hem för att duscha och byta om innan det var dags för praktik igen. Nu är det inte många pass kvar som sjuksköterskestudent! 4 stycken närmare bestämt :D Så sjukt!!! Nu är vi nära!

Ett dåligt försök till tummen upp... Nu är det sovdags imorgon är det upp med tuppen för pass nummer 1 vecka 51. ;) 1/4.

Praktiklördag



Idag stod praktik på schemat, trots lördag. En ganska intressant förmiddag som sedan avslutades i en oortoooligt lugn och seg lunch/eftermiddag innan jag fick gå hem och däcka i soffan. Fast det fick jag i alla fall inte. Iväg till Ica för att handla mat. Ska göra en ny variant på lasangette, glutenfria lasangeplattor fick byta ut de andra vanliga. Patrik har nämligen fått lite knasiga gluten värden så han försöker undvika det.

Nu är jag trött som tusan, fick sova en stund i soffan. Skönt!! Bara 2 praktikplats kvar innan julafton. Sen jobbar jag på barnkirurgen 25/12. Sen 3 praktikpass kvar innan jag krigat ihop en veckas ledigt!!! :D

En torsdag och fredag innan jul

Igår var jag ledig. Så himla skönt eftersom jag jobbar 6 dagar denna vecka. Eller egentligen 7 av 8 dagar eftersom jag har måndagen också. Puh!
Passade på att ta en låååång sovmorgon framåt lunch innan jag drog mig iväg till viktväktarna för invägning, gick hör och häpna bra -0,8!! :O

Sen blev det till att köpa klart alla julklappar. Plus slå in dem såklart. Typ det bästa jag vet!! :D och se så fint det blev!


Idag var det praktik igen 6.45-16. Sen kom patrik till Västerås innan vi drog oss till Eskilstuna för lite julavslutning med världens bästa lag ❤️👍



Myskväll med fina vänner

Idag blev vi hembjudna till Surahammar och min fina vän Emelies nya lägenhet! Där serverades vi tacos, julmust å pepparkakor och såklart även trevligt sällskap i form av mina två andra vännen Clara och Tove. Supermys ❤️

Får inte glömma bort lilla Enzo också, sötnosen!




Uppdatering

Ja vad händer i mitt liv just nu ?... Bloggen är iaf låååångt bort på prioriteringslistan även om jag kanske skulle ha tid så har jag inte haft lust. Förlåt för det mormor och morfar, för det händer ju faktiskt ganska mycket.
Som ni redan vet var jag på massvis av arbetsintervjuer för någon fredags sedan... Det gick bra, har blivit erbjuden jobb på ALLA ställen som jag varit på hittills. Så självförtroendet kan man ju inte klaga på.. Sen om det är pga den totala bristen av sjuksköterskor eller pga min charm det kan man ju undra över. Jag satsar på det andra, känns bättre så. ;)
 
Idag har jag dessutom tackat nej till 2 jobb, ett tackade jag nej till tidigare i veckan. Så nu har jag 3 valmöjligheter kvar. Men det ena har jag mest kvar som säkerhet. Jag var faktiskt på en ny arbetsintervju idag därför ingenting är klart ännu. Hoppas väldigt mycket på det!!! Så vi får se. :) Hon skulle förhoppningsvis vara snabb i att höra av sig. Håll tummarna!!!
 
 
Idag var det dags för blodprovstagning igen... Blev lite komiskt då vi satt 2 stycken där och väntade på att få komma in på intervjun. Visade sig att det var dubbelbokat. Eller ja, den andra tjejen hade tagit fel på tid eller någon form av missuppfattning. Jag och chefssjuksköterskan var iaf på rätt tid och rätt plats. Tur att det inte var jag som gjorde bort mig, haha! Snäll som man är lät man den andra tjejen gå före för att hon skulle minsann börja jobba "kl. 13.30 i huddinge" (notera att klockan var strax före 9.00 på morgonen då). En annan skulle bara börja i Västerås 14.00. Jaja, inte mer än så. Jag gick och gjorde lite nytta och tog en frukost på bistron de har där på sjukhuset, inte helt fel.

Vad händer i övrigt i mitt liv just nu? Förutom allt arbetsletande.
 
Jo, jag har ju praktik fortfarande. Nu har jag bytt avdelning sedan en vecka tillbaka. Nu är jag på avdeln. 93 som är en intensivvårdsavdelning för patienter med psykoser kan man säga. De som blir väldigt psykiskt sjuka som behöver bevakning och ett väldigt spartanskt inrett hem för ett par dagar, veckor, månader framöver. Det är ett fascinerande ställe och det går inte att föreställa sig hur det är där förrän man ser det. Dagarna är långa, för det är oftast ganska lugnt men ibland händer det grejer. Min handledare försöker intala mig att det är bra så länge det är lugnt, men jag med lite svårigheter att sitta still har det lite problematiskt på ett sånt där lugnt ställe. Hallloooo where´s the action?! :D
 
Har även haft lite julbaksmys, säkert gått upp massor av kilon också då jag åt upp typ allt själv. Och massa annat hela tiden. Har inget ätstopp just nu, så allt slinker ner ... Måste försöka dra ner men det går inte. Jag drar mig till all mat och är konstant hungrig eller sugen. Ganska jobbigt.
 
 
 
I helgen var jag hemma också, och på söndagskvällen/eftermiddagen blev jag bjuden på hockey av min älskling. Brynäs-AIK. Patrik var nöjd efter då brynäs tog hem segern med 8-1.
 
 

Ortopeden elektiva avdelningen

Jahaja, jag är tydligen dålig på att uppdatera vad jag gör och var jag är just nu.
Ska ge en liten snabb uppdatering innan sovdags. Just nu är jag som rubriken avslöjar kvar på ortopeden. Men är inte längre på "studentavdelningen" som ja förklarade för er förra gången utan nu är jag på ortopedens del för planerade operationer (elektiva). Där kommer patienterna in oftast samma dag de ska opereras och är narkosbedömda och inskrivningsklara redan från början och att vi mer har hand om den postoperativa vården. Vården efter operationen dvs. Mycket artrosoperationer, nya höft och knäleder (proteser) plus diskbråck bland annat.

Jag gör som tidigare, vanliga sjuksköterskeuppgifter och har hand om 2-4 patienter själv med stöd från handledaren. Känns bra men känns också som det börjar bli dags för att komma ut och jobba påriktigt! :D Längtar!!! 2 dagar kvar på ortopeden nu innan jag försvinner till Psyk intensiven (PIVA) i 4 veckor. Spännande men läskigt! Sen är det 2 teoriveckor kvar innan examen!




Tomten, iår önskar jag mig...

... Pengar, of course. Bristvara som student.
 
... Urbanears, i någon rolig snygg färg
 
... Snygga träningskläder, för det kan man aldrig ha för mycket av
 
... Ögonfransförlängning, jag menar lite kvinnlighet kan man väl få ha kvar trots att man ska arbeta i pyjamas?!
 
... Resväska, till min och min käre väns långresa. Hawaaiiii here we come!
 
... Matberedare med blender (Här är bosch´s exempel) Lite allt möjligt.
 
... Arbetssko från vårdväskan.se i lila. Måste ju ha några att byta emellan!
... En ny fin namnskylt. Denna gång kan du ta bort ordet student, för jag tänkte faktiskt ta examen 17 januari. :D
 
 
 

Första advent

Idag var det första advent och första ljuset blev tänt. :) Nu saknar vi snön! Behöver lite mer ljus i miljön.


Jag och min vän Tove som sovit över efter gårdagens match, som tyvärr blev förlust, tog oss in till stan. Kikade in lite på NK's julpynt..


Stockholmsstads julbelysning...
Och shoppade en del såklart! :) eller inte jag men Tove.
Hälsade på en gammal vän också! Haha!

Väl hemma använde jag det enda fynd jag fann idag inne i stan, nämligen fyra blockljus. Detta blev resultatet! :) fin va?





RSS 2.0