>

75

Stort grattis till Morfar på födelsedagen!
 
(haha, vi bjuder på den! :D )

Koloskopi

Jaha, då var det gjort. Första gången i vaket tillstånd. Var faktiskt inte så farligt som alla säger.. Visst det gjorde ont men så fort jag fick morfin och lugnande så blev det direkt mycket bättre, inte helt bra men det gick absolut att genomlida! Och fort gick det!! :)

Fick dessutom fantastiskt snygga trosor att låna... Hahahaha!!!


Grattisgrattisgrattis

Till min fina vän som nu kommit in i skolan och ska bli världens bästa bagare! :D <3 so proud of you!!


Trött!

Lite lätt förstörd... Snart är sista litern av laxabonet ett minne blott.... Kämpaaaa!!! Mår så illa och är helt utmattad...

4,5h till undersökningen.. Sen är allt över!!


Jobbet blev mitt!!

Wehuuu!!! Jobbet blev mitt idag, direkt vid intervjun!!! :D så i sommar blir det till att jobba med barnen på kirurgi/gastromedicin avdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna! :D
Yaaayyy!!

Synd bara att jag måste fira med laxering... :/


Jobbelijobb

I helgen har jag jobbat. Därför har det varit så tyst här! :)

Imorgon väntar arbetsintervju! :D och fastande.... :/


En lång dag!! :)

Dagen började med invägning -0,4 kg, helt ok! :) sedan var det dags att ta premiärturen på Mälaren för detta år tillsammans med mina två vänner Emelie och Malin! Myspys! Solen sken och värmde på bra trots nästan 20 minusgrader.

Sedan åkte Emelie med hem och åt lunch innan hon var tvungen att åka vidare.

Tog senare en powernap och blev som ett lik när jag vaknade så fick i mig lite mat innan jag tog mig till gymet något timme efteråt för 30 minuters löpning. Efter gymet hämtade jag upp min vän Clara och ja nu har vi haft myskväll framför tvn. :) Snart sovdags. 


Krispig kyckling med mangosalsa

Dagens middag!

Du behöver:
Kycklingfilé
Ägg
Cornflakes
Krydda: jag har haft persilljad och grillkrydda de gånger jag gjort detta

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa upp ägget i en skål. Krossa flingorna och blanda med kryddan. Doppa kycklingfileerna i ägget och vänd de sedan i flingorna.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen ca 20-30 min.

Till mangosalsan:
Mango
Avokado
Tomater
Chillikrydda
Saft från en citron

Skär tomat, mango och avokado i bitar och blanda ihop alla ingredienser! Smaka av med citronen. Supergott!!!!


Gym!

Yay! Nu är jag back on track med gymandet! Eller ja, jag har iaf skaffat mig ett kort så då är det bara att masa sig dit. :D blir toppen!


En bra dag!

Jahapp kära vänner.. Idag har jag tagit en välförtjänt sovmorgon efter en sen hemgång igår, tvättat, ska snart åka och lämna papper på min gamla praktikplats som de måste ha och sen åka ner och köpa gymkort för ett konditionspass. :D wehuuu!! Nu kör vi!!!! Fat ass, you're going dowwnnn!!
(Tack mami för sponsringen <3 love u)


Bra dag!

Hemma efter Västerås igen efter en dag i Sthlm med blodprovstagande, match, besök på jobbet och lite soffhäng med älsklingen.

Vi vann matchen vilket betyder att vi vunnit allt efter jul! :D känns toppen!!

Och juste, får inte glömma! Vaknade idag av att det ringde från Astrid Lindgrens barnsjukhus, kirurgi/gastromedicin och jag ska dit på intervju på måndag! :D yay!!


Sj och sl, när det klaffade

Tjohej! Nu är jag hemma i Sthlm igen efter en tågutflykt efter träningen i Eskilstuna. Måste ta blodprover imorgon så jag var tvungen att ta mig hem.... Bläääuuuhjj..

Aja, sovdags. Trött som tusan! Första dagen i skolan idag också, nu börjas det med examensarbetet... Hualigen!


Myskväll

Idag åkte jag på förmiddagen från Sthlm till Eskilstuna för träning och sen hemåt mot Västerås. Från upplands län, via sörmland till västmanland. Hihi. Väl hemma satt jag och skrev matlista, gick till affären och sen hämtade jag upp min käre vän Clara som jag bjöd på middag och nu tittar vi på Batman. :)

En rätt bra söndag med andra ord!
<3


Helgen

Helgen har bjudit på en vinst mot västerhaninge, födelsedagsfirande, vackert vinterväder och självklart myspys med hjärtat mitt!


Stort grattis

Till mina fina vänner Diana och Mattias som blev föräldrar till denna lilla skruttis i onsdags morse. Välkommen till världen söta lilla Elsa! Och en en gång massa lyckoönsknigar och ett stort grattis till de stolta föräldrarna!! <3


Dagens invägning

-1,2, nu är jag back on track med mina minus 17 kg igen! ;)

Då kämpar vi på med de sista 6!!


Sista och första

Sista dagen på ambulansen var idag. Så sorgligt så jag funderar på att gå dit imorgon ändå. Haha... Kanske inte riktigt funkar så men ändå! ;) har haft en superrolig praktik och absolut fått mersmak. Någon gång i mitt liv ska jag jobba där!!! Helt klart!!


Första målet i en match mot AIK fick också slinka in idag, äntligen!!! Det har suttit långt inne kan man säga! :P vann gjorde vi också mot Gnaget, och hittade en död gnagare i förrådet. Perfekt tajming. ;)

Nu har jag huvudvärk efter alla krockar (på isen), va nästan så jag mådde illa ett tag, kanske en liten hjärnskakning?! Får ta och sova för imorgon är det stenhårt plugg och invägning! :)


Snökaos!

Jaha, första bilolyckan avklarad. Idag har det varit uppemot 10 olyckor på förmiddagen. Så hamnade man på bild också (röd jacka). ;)

Kör försiktigt!!


Gameday!

Igår var det dags för match igen efter julens uppehåll. Superkul och vinst blev det förstås med hela 7-0. Fantastiskt!

Idag var en ledig dag, har spenderat den framför datorn och plugget. Thats it! Imorgon är det ambulansdags igen! ;)
Tjingpling!


Brumbrum säger bilen

Körde på ännu ett långpass idag, man får passa på när man kan. Det kan ju faktiskt vara en "once in a lifetime" upplevelse det jag får vara med om nu så ja njuter så länge det varar och suger ur så mycket matnyttigt jag kan! :D

Idag var det väldigt lugnt fram tills typ 15 då det började hända lite mer i alla fall. :) så från 8-15 satt jag mest och pluggade och slappade framför tvn på stationen. Men ganska skönt det också! :) idag hamnade jag både i Köping och skinnskatteberg. Två nya västmanländska pärlor. Haha!


Långpanna

Hejsvej! Sitter just nu på praktiken, ambulansen för er som inte hängt med, och slappar lite.
Har ett långt pass idag mellan 9-22. Mest för att jag ville förlänga för att kunna se "helgkvällar". Hoppas det blir något intressant! :)

Tjingpling! :)


Ren och skär motivation!


1 år, 16 kg senare

 Lite bilder genom tiden...
 
 
Idag är det exakt 365 dagar sedan jag ställde mig på vågen och fick min startvikt, inte vet jag om det var det mesta jag vägt men jag hoppas på det när vågen stod på helt galna 82,9kg!!! Kan ni tänka er?! Och då ska man ha i bakhuvudet att jag är 156cm lång, eller kort. Välj själv!
 
Idag står den på 67,1. Fortfarande inte helt nöjd men tillräckligt för detta år, det har varit en tuff kamp med mycket frestelser och jag har verkligen njutit av de frestelser som vällt över mig och som jag godtagit. Jag har däremot ändrat många beteenden och har sprungit mer detta år än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv, vilket jag hoppas håller i sig även denna år.
 
 
Och för er som inspirerats av mig och min viktresa, tack för all pepp och allt stöd och all lycka till er i era små projekt!! :) <3 Kärlek!
 
 

Ambulans

Då sitter man här i soffan och tittar på tv, läser lite behandlingsprinciper, väntar på larm. Just idag har vi bara fått 1, och det var bara en transport. Så det har inte hänt så mycket, igår var det också ganska lugnt. Fick Västmanland sightseeing tour igår, från Hallstahammar och vidare till Fagersta för att sedan komma enda upp till Norberg. :P vääääldigt stort upptagningsområde!

Men jag har det bra, rätt var det är händer allting samtidigt. :) får se vad resten av dagen bjuder på. Ciao! :)


Då kör vi!!

2v ambulans, wiiiiee


Pyjamasdag

Hallihallå!
Dagen har jag mestadels spenderat i min pyjamas pluggandes vid köksbordet hemma i Väsby. Sen vare dags att dra sig tillbaka mot Västerås och väl hemma här blev det inköp av mat och sen en löptur på 5km. Nöjd!

Nu är jag trött och väntar på en film som börjar om 1h. Kollar slutet på Forrest gump och myser ännu en gång i pyjamasen. :P


Saknar min vän


Torsdag och fredag

Mina 2 sista dagar på infektion! :'/ helt sjukt vad 2 månader gått fort, haft så kul och lärt mig så mycket! Enda negativa är de tidiga morgnarna men det är sånt man får lära sig leva med sen... :P

Nu börjar nya praktikdagar. På tisdag blir min första dag på ambulansen, spännande!

Hade förövrigt möjlighet att prova mina nya skridskor igår, de var super så det kommer bli en ännu snabbare Empa på isen. ;) hahahaha... Hoppas vi!

Är helt slut nu, så just för tillfället är det soffläge. Så skönt!!


Ny fin almanacka

Med denna fina välkomnar jag 2013's planeringsdagar. Btw, om ett år år jag sjuksköterska. Ska vara i alla fall! ;) Hard workwork!

Och juste idag va tredje sista dagen på infektionspraktiken. Torsdag och fredag kvar. Sen helg och sen ambulansen!!!

Pluuuus att jag fick VG på kvantitativ tentan jag skrev sist. Wiieee!!

(Detta inlägg skulle in i onsdags..)


Nyårsmiddag

Förrätt: Bruschetta med tomat
Kan vara den enklaste och godaste förrätten någonsin!
Ingredienser:
- Tomat
- Färsk Basilika
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Vitlök
- Rödlök
Gör såhär:
Skär tomaterna, hacka basilika och rödlök. Blanda ihop tillsammans med olivoljan, salt och peppar. Pressa över vitlök och rör om. Lägg blandningen sedan på valfritt bröd, exempelvis stekta baguetteskivor som jag gjorde i olja och vitlökskrydda.
 
Varmrätt/Huvudrätt: Entrecôte med potatis och morotsgratäng.
Kött och en gräddig gratäng blir aldrig fel, denna gratäng blev fantastiskt god dessutom.
Ingredienser till gratängen:
- Morötter
- Potatis (jag valde den fasta sorten)
- 4dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- Vitlök
- Gullök
- Knorrs Potatiskrydda
- Salt
- Riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sedan en ugnsform med smör. Skala och skär potatisen samt morötterna till tunna skivor, morötterna lät jag bli tjockare för de var så smala. Lägg i hälften, hacka gula löken och pressa vitlöken som också läggs i tillsammans med potatiskrydda och salt. Sedan på med resten av morötterna och potatisen. Sprid över den rivna osten och häll sedan på mjölk och grädde. In i ugnen ca 1h. Ta ut och låt stå en stund, ät och njut!
 
Efterrätt: Créme brûlée med kardemummasmak
Då man glömde vanlijstången och fick byta smakupplevelse, blev faktiskt bra ändå!
Ingredienser för 2:
- 3 Ägg-gulor
- 2dl Grädde
- 0,5 dl socker
- Malen kardemumma
Gör såhär:
Sätt på ugnen 150grader. Koka upp grädden, samtidigt blandar du ägg-gulor med socker. När grädden kokat upp häller du över det i ägg och sockerblandningen, samt tillsätter kardemumman. Blanda runt och häll sedan ner i ugnssäkra småformar.
Småformarna ställs i en större ugnsform som är fylld med vatten till hälften av småformarna, in i ugnen i ca 1h - tills det stelnat. Ta sedan ut formen, häll ut vattnet och låt småformarna svalna en stund. När de svalnat hälls ytterligare lite socker på som sedan jag brände med min gasbrännare tills ovansidan fått en krispig yta. Blev väldigt gott, men mättande!
 

Gott nytt år!!


RSS 2.0