>

be grateful to the powerful human beings

Spelar ingen roll hur trött jag är, vet hur sent det är just nu. Är inte klar inför morgondagen, jag är en kvällsmänniska och inte en morgonmänniska. Har aldrig varit kommer aldrig att bli, spelar ingen roll vilken tid jag går och lägger mig. Men det är inte det jag måste skriva av mig om.. Kunde inte låta bli bloggen, kände bara för att jag behövde detta.
 
Spelar ingen roll hur trött jag är, det är hela tiden något som driver mig framåt. Jag har en känsla av att jag har tusentals fantastiska människor runt mig varenda dag som pushar mig och trycker på när jag känner mig som tröttast. Som berättar att jag gör dem lycklig, att jag sprider glädje. Även de dagar jag känner mig som surast och tröttast finns det dem som berättar att de uppskattar att jag finns där och vad jag gör. Ibland kan jag inte ens förstå vad jag gör, men uppenbarligen gör jag mycket. Och vet ni vad? NI är lika fanastiska ni. Jag har alltid tänkt att man behandlar andra som man blivit behandlad från dem, det är ni som ger mig min glädje, min ork och min kraft. Till varje dag, för varje månad - år.
 
 
 
Att arbeta med människor, att ha underbara vänner, en fantastisk familj är en så sjuk jävla egobost så ni anar inte. Jag är så tacksam för det liv jag har, för alla er som jag känt sen länge, som är nya som jag bara stöter på en gång eller kanske aldrig träffar. För gör ni inte avtryck i mitt liv gör ni något i någon annans. 
 
Människor är fantastiska, ta vara på era! <3

Beauty comes from the inside




Det är mycket nu


Termin 6, slutspurt och det känns.
Det är ett under vad kroppen orkar med ändå, skulle jag vara utan den skulle jag vara död nu. För mitt huvud är tusen mil efter. Har haft en sjukt bra helg. Tyvärr får jag inte sova utan jag har deadline 8.00 imorgon för en uppgift. Bloggen får vänta nu tills jag orkar mer. Tja!


Utbildning och ispass

 
Idag har dagen rullat på, har varit en bra dag med lite praktik på förmiddagen för att sen få åka på en sårvårdsutbildning på eftermiddagen. Kul att få följa med på sånt under praktiken, lärorikt! :) 
Direkt efter denna var det då dags för att träna, lite stressigt men vi hann iaf dit någorlunda i tid.
Nu när jag kommit hem så har jag packat inför helgen, ska till Ullared med en kompis å hennes dotter. Kul!! :D Nu ska jag plugga järnet innan jag stupar för att imorgon är det tidig praktik och sen drar jag direkt till Örebro först för att sova hos min kompis mamma innan vi åker vidare ner mot Ullared. Mer om det imorgon!
Ciao!
 

Onsdag - Invägning och praktik

Jahaja.. Igår onsdag tog jag mig tillbaka till Västerås. Det var vägningsdax och bra gick det, äntligen!!!! Lite revansch från förra veckans skitvecka!





Sedan var det dags för praktik igen... I ett regnigt, grått å trist höstväder. Det gör en inte piggare direkt!



Helrenovering

Ja typ, idag har jag åtminstone varit hos läkaren och frisören. Detta blev resultatet



Tjadå hemska måndag

Skulle vilja säga att allt idag har gått käpprätt åt helvete, men då skulle jag ljuga. Även om det känns så. Jag börjar morgonen med att hålla mitt löfte till mig själv att kliva upp direkt istället för att snooza så jag hann äta frukost i soffan istället för bilen. Det gör mycket!!! Och på praktiken fick jag verkligen känna att jag presterade och fick även bekräftelse på det när min handledare sa "tack för all hjälp idag, du är jätteduktig". :)

Men efter detta har inte en endaste grej gått åt det håll jag vill. Så jag längtar redan efter morgondagen, hoppas på bättre tider. Mer tid att andas, mer tid för mig själv och mer tid att leva. Typ.




Gameday!

Idag var det äntligen dags för match igen. Och som vanligt på söndagar tar jag mig en lååång sovmorgon innan jag kliver upp och äter mig en god frukost. Denna morgon fick jag även skåda och dofta på mina fina liljor som jag fick av Laura igår. Underbara!


Efter frukosten och att ha slappat lite till är det dags för den obligatoriska "vakna-till-innan-match" promenaden. Var underbart men kallt höstväder ute idag, ligger som ni ser lite snö ute men det gör mig inget :)

Matchen spelades, å såhär taggade var vi innan. Tyvärr blev det förlust idag men det är alltid kul att spela och vi krigade oss i alla fall igenom matchen och ingen kan säga att vi inte försökte. Det var helt enkelt inte vår tur idag, tråkigt nog.



Lördag- Tröttis och myskväll

Praktiklördagen var på sin plats, klockan ringde 5.45 en lördagmorgon och efter att ha varit på partay dagen innan och bara 4-5h sömn kände man sig inte så kaxig ska ni veta. Även om det inte var någon alkohol för min del kände jag mig nästan bakis hela dagen.


Efter praktiken tog jag en sväng till affären för att handla lite inför min och Lauras mysmiddag. Hon kom å hälsa på så vi hade riktig lyxlördag med god mat och gott tv-snacks framför en riktig tjejfilm (17 again). Myspys!




Ladies night!!

Tjollahopp!!

Igår var det äntligen dags för ladies night med grymma brudar. Startade upp med god middag innan vi drog iväg till arenan, där bjöds vi på en hejdundrande show som vanligt!!! :D










Tack för en grym kväll ❤️

Höstmys




Här är mina fantastiskt fina ljuslyktor som jag fick i presenten från Clara igår. Fina vän! <3

Skärpning




SKÄRPNING KARLSSON!
Hur ska jag någonsin nå dit jag vill om jag gång på gång slarvar bort det. Hade godisförbud en månad, det gick bra. Det var över, jag fick äta godis, åt godis för att jag fick inte för att jag egentligen behövde. Inte var det så himlans gott som man alltid tror, men dagen efter blev det godare. Sockerkicken och suget efter allt det där sätts in på en gång. En gammal vana som ploppar upp och vägrar försvinna. Är en jävla drog som borde vara olaglig.
 
Detta resulterar direkt i 1,3 PLUS på vågen på dagens invägning. Frustrerad och förbannad på mig själv går jag därifrån, eller ja först ser jag till att köpa med mig en kokbok.Direkt in till shoppingcentret brevid och köper mig en anteckningsbok. Där har jag nu skrivit upp vad jag behöver göra för att klara detta samt börjat med en veckomatdagbok som jag skriver INNAN jag äter saker. Planera i förväg vad jag ska stoppa in i munnen.
 
Nu är det ju faktiskt så att det inte bara är godis som är anledningen till viktuppgång, åtminstone inte min. Jag har en tendens att överäta. och jag känner till den. Jag kanske ska sluta laga god mat, utan börja med äcklig så minimeras risken att jag överäter, då finns dock risken att jag inte äter alls. Ingen bra taktik med andra ord.
 
Men nu, med lite planering så ska jag fan nå dit jag vill. I CAN DO IT!!!!!!!!
 
PS. jag vet allihopa "men du har ju varit så duktig, se hur långt du kommit och vad bra du är" blablabla. Jag har ännu inte nått mitt mål, det hade kunnat varit nått nu om jag varit ännu mer fokuserad och skärpt till mig till fullo. Samtidigt ja man ska ha rätt att leva också, men vem säger att man inte lever trots att man äter mer hälsosamt och vettigt?! Tack för alla fina ord mina vänner! Men nu ska vi se till att jag kommer till målet, inte bara nästan till målet. DU kan aldrig vinna en match om du bara kämpar halvvägs.
 
 
 
 

Bra dag

Idag var jag ledig. Så jag låg och drog mig i sängen jäääääättelänge innan jag fick arslet ur vagnen för att börja ta mig för lite plugg. Strax efter lunch var det dags att åka bort till Tove för vi hade lovat varann att springa idag. 1,1mil skrapade vi ihop. Nöjda och glada kan man säga att vi blev, och trötta! ;)


Sen vare hem och duscha och filosofera lite innan nästa uppdrag. Skulle hem till min saknade vän Clara. Man hinner knappt ses längre då skolan och hockeyn sväljer all tid jag har. Väl hemma hos henne har hon ett paket stående på köksbordet och gissa vem det var till, miiig!! :D

Avslöjar lite senare eller imorgon vad det är i paketet.

Nu kom jag precis hem, ska plugga lite till å äta mat osv. Allt det där nödvändiga.
Wellwell... Ciao! :)


Himmelskt gott

Helloj på er såhär en tisdagskväll. Sitter med plugget, ett antal dagar sent men jag ska nog fixa det ändå. Brukar bli så tillslut!! :) Ingenting är omöjligt som ni vet, allt man vill kan man!

Det är rätt trist att blogga nu, för jag hinner inte göra så mkt mer än att vara på praktiken och typ dö däremellan när jag kommer hem...


Men idag kunde jag inte låta bli, för efter praktiken så åkte ja hem å vänta på att Sofie skulle komma. Vi tog en härlig höstpromenad för att rensa hjärnorna från sjukhusluft och påvägen förbi Ica handlade vi en massa godsaker till middag! Resultatet ser ni nedan, en sallad med grillad kyckling, kokta rödbetor, stekt halloumi och knaperstekt bacon. Detta på en bas med en salladsmix, gurka, bladspenat, tomat och paprika toppat med honung och senapsdressing plus lite frön. ÅH SÅ GOTT!


Nu ska jag sitta en liten stund till, sen sovdags <3

Höstdag

Idag åkte jag hem till mams å papps för att göra lite nytta. Bilen skulle äntligen få bli höstfin, tvätt, dammsugning samt vaxning blev genomfört innan vi tog en långpromenad längst sjön. Myspys!




Nu har jag precis ätit hemmagjord pizza, gott men köpt är nog godare ändå ;)



Lördag


Idag var jag duktig och sprang en sväng, idag var även dagen då ja varit utan godis i en hel månad. Det är bra gjort för en godisråtta som mig. ;) Men sen spårade det ut...


Handlade och fick äntligen handla en påse plockgodis med mina favoriter (finns många=stor påse)... Innan jag åt upp allt godis fixade jag även denna delikata måltid med lite hjälp från Patrik. :)

Efter att jag kände mig proppmätt på mat så slängde jag ner ansiktet i godiset, vilket jag gjort i stort sätt heeeela kvällen. Nu är jag fullproppad och jag tror jag börjar med godisförbud imorgon igen... Godis en gång i månaden har väl ingen dött av ;) (förutom min mamma, om hon skulle fixa en hel månad då) hihi, puss mamma <3



Denna vecka!

Jahaja, nu har flera dagar gått utan att jag har haft en tid över till bloggen. Vad har då hänt? Jo, jag å patrik har haft vår 4 års dag, vi vann ännu en match, det var minus på vågen och ja en jädrans massa praktik! Nu är jag påväg till friends arena för att jobba med laget på landskampen mellan Sverige-Österrike ikväll. Spännande!

I övrigt rullar hösten på... Har redan tagit mig igenom 1/4 av denna termin. :)









Full rulle

Krigar på med praktiken å livet. Så himlans trött. Och värre lär det bli ikväll..




SERIEPREMIÄR!!

Och vinst!! :D dock efter straffar men hela 2 poäng hämtade vi hem mot SDE efter en skön revansch då vi förlorade med hela 7-2 sist.
En riktig kämpainsats från vår sida och all träning på diverse saker har gett resultat, övning ger färdighet som man säger. Kan bara bli ännu bättre så denna säsong är vi att räkna med! Nu köör vi!

Nu är det sovdags, sen lång tid tillbaka. Skönt som fan ska det bli. Imorgon praktik igen. Hejsvej!


Söndagsmorgon

 
En bra dag startas med en bra frukost. Vaknade "tidigt" idag och kunde inte somna om för jag hade en snarkande gris brevid mig imorse. Så det var bara att ta sig upp och då fick jag idén om att nybakta frallor till söndagsfrukosten vore gott. Tog därför en promenad ner till Ica för att inhandla lite nödvändiga saker och satte igång att baka. Bilden ovan visar resultatet på min fantastiska söndagsfrukost.
 
Just nu sitter jag och ska försöka plugga lite innan det är dags för mig och min packning att åka till Västerås för att sedan ta sig vidare till Eskilstuna för Match och Seriepremiär! YEHAY!!
 

Praktik

Nu har redan två veckor sprungit förbi på den nuvarande praktikplatsen, 4 veckor kvar. Det är äldrevårdsplaceringen och den fick jag på ett rehabboende för personer främst med ortopediska åkommor (de som brytit sig och fått operation och behöver ett ställe att rehabilitera sig på innan de kommer hem eller till annat boende) eller personer som fått en stroke.
 
 
 
(Bilder lånade från googles bildsök)
 
 
Så det huvudsakliga målet för mig och för patienterna är att rehabilitera dessa så att de blir så bra som möjligt innan de får komma hem igen. Vi bedömmer hur långt de kommit i sin rehabilitering samt vad som krävs för att det ska bli ännu bättre tillsammans med sjukgymnast och arbetsterapeut. I övrigt är det massa andra vanliga sjuksköterskeuppgifter, såsom dela mediciner, dosetter, sätta och dra katetrar, venprover, odlingar, organisera upp omvårdnaden och sköta den tillsammans med undersköterskor, dokumentera osv. Och ja, helt enkelt ta hand om våra patienter å se till så att de har det bra. :)
 
Jag trivs jättebra på stället jag är nu, alla är så positiva. Både kollegor och patienter. Det är en bra stämning och det känns bra att komma till sin "arbetsplats"/praktikplats. Jag vet att jag är på rätt plats i livet i alla fall och att människor är det jag ska hålla på med, utan tvekan. Älskar mitt arbete och att kunna göra dagen bättre för de som har det svårt. Önskar alla kunde få möjlighet till det.
 
 

Kanelbullens dag

Glömde ju att jag råkade göra en sats bullar till. Hihi!


Stockholm

Idag blev en sväng in till storstan, fick parkera bilen hos papi så det tackar vi för. Gratis är gött! ;) Sen tog jag mig vidare till Kungsholmen för att möta upp min käre vän Tove, efter några felåkningar i tunnelbanan så kom jag fram och vi fick äntligen i oss lite (eller mkt) lunch. MUMS!



Nu har vi (jag och patrik) tittat på idol, framförallt jag. Ätit god middag och morotsstavar med dipp. Bra fredag helt enkelt!

Tack å hej!

Hektiskt schema

Om ni förstod hur mina dagar såg ut nu, gårdagen bestod av att jag gick upp, åkte till praktiken, förbi Ica för att handla, städade lite för besök, började baka bullar, besöket kom för grupparbete med ett skoljobb, fortsatte med bullarna, handla middag tsm, äta middag, mer plugg, äta bulle, duscha och sen sova.

Idag har jag gått upp, nu är jag på praktiken, sen handla middag, sen hem till en kompis snabbt för lite bull-leverans, åka till Eskilstuna för träning, träna, hem igen. Puh! Imorgon är det fredag, bara en grej inbokad. Skönt!!! Då ska jag skriva mer om vad jag gör på praktiken, just nu har jag dispens hoppas jag.







Sovdags

Då var det dags att sova efter ännu en praktikdag. Innan praktiken pluggade jag, ungefär så kul har jag. Haha! Orkar inte berätta mer idag, får försöka få till det en annan dag! :)



Godnatt! :)


Bra måndag!

Efter en ökentråkig söndag blev det en betydligt bättre måndag! Började med att ringa tandläkaren och boka en tid. Efter 3,5 år var det dags. Buhu!
Efter tandläkaren hämtade jag upp goswilma och åkte till Väsby.

Såhär ledsen och mörbultad var ja efter tandläkarbesöket.....
(... Eller så skar jag bara lök till lunchen)

Som såg och va såhär god! MUMS!!

Efter lunchen kom Diana och lilla Elsa på besök. Wilma var måttligt road men jag tyckte hon va larvig. För min del är det alltid kul att träffa dem! :) Mina favvosar!

När de hade gått tog jag och röda faran oss ut i regnet och mot Västerås där vi möttes av en fantastisk fin regnbåge. Om man ändå kunde få det man ser på bild, såg hela bågen från början till slut! Otroligt!! :D
På kvällen var det äntligen dags för träning efter en veckas vilande pga sjukdomsskov. Vilket nu är väldigt mkt bättre, äntligen! Firade med att det gått bra när jag kom hem med detta lyx! Fruktsallad och vaniljkesella.



RSS 2.0