>

Sleepy saturday

Idag sov jag ganska länge, men ändå kort då jag jobbat natt. Tror det blev mellan typ 7.30-12.00 eller något. Ganska okej, har inte känt mig överdrivet trött förrän nu.

Har mest degat i soffan, tittat på idolreprisen. Sen gjorde jag "nyttiga" chips på bara potatis och salt. Innan jag åkte hem till familjen för lite middag och en promenad med mamma å Wilma. Skönt! Har ju inte tränat på evigheter känns det som. Men nu har jag mått ganska så bra i typ 2 dagar. Peppar, peppar. Så på måndag ska jag vara back on track!





Fridaaayyyy

Just nu ligger jag i soffan på jobbet, några timmar kvar nu. Dagen har varit lång, med plugg på förmiddagen och en mor-dotter dag i Täby centrum med lite fika och shopping! Fick med mig en hel del fint och bra till hösten! :)





I'm a survivor

Så glad och stolt att jag krigat mig igenom denna vecka, och så lättad att den är över. Har inte varit roligaste veckan i mitt liv men det börjar äntligen bli bättre. Idag har varit en relativt smärtfri dag och aptiten börjar komma tillbaka! Men hockeyn uteblir tyvärr denna vecka, trot eller ej!

Har i övrigt varit en bra och lärorik vecka på min praktikplats. Trivs jättebra där! Redan dag 2 kom avdelningschefen å frågade vad jag skulle göra efter examen. Haha!

Och ja juste, denna vecka har hösten slagit till med stormsteg. På söndag ska jag å mammsi shoppa, då blire höstkläder minsann!








Smärtsam dag

Skulle egentligen bara sova på en gång, men är inte så lätt när magen är helt uppåner. Jag önskar verkligen att detta går över fort med rätt mat och bra mediciner, för jävlar vad ont det gör!

Har inte ätit så mkt idag, känt mig lite virrig men första dagen på nya praktikplatsen gick ändå ganska bra. Jag kommer nog trivas där för alla verkar supersnälla :)

Nä nu ska jag kriga för att få sova lite <3 natti!





Helt slut !

Idag är det söndag. Nu ligger jag i min säng. Helt utslagen, död nästintill. Orkar inte lyfta en tå.

Har varit en tuff helg med mycket hockey. Idag var ännu en match. Tur att det är så fruktansvärt roligt annars så skulle man börja undra vad man höll på med. Hahahah!! Efter matchen idag följde mamma och pappa med tillbaka till Västerås för en god lunch nere vid mälaren (standard). Gött var det! En riktig hamburgare 200g, gjord på högrev tryckte jag i mig. Jag menar, kände mig så smal imorse ändå!





Lördag

Fick lite sovmorgon imorse, men vaknar fortfarande väldigt tidigt av mig själv. Är det ålderstecken månntro? Haha!
Hade myspys med mig själv i soffan framför idolreprisen innan det var dags för träning.

Efter träningen åkte jag förbi chinakiosken och fick med mig lite lyxmat hem. Gott som tusan! Just nu är det lite mer tv som gäller medans jag faktiskt har tvätt i maskinen som väntar. Kul med tvättstuga en lördagskväll, men alla träningskläder är slut så det var det som måste göras ;)




Gårdagen i bilder







IT'S OFFICIAL!!




Idag bokades resan till Hawaii och Seattle! Heeeeelt störigt att vi faktiskt ska åka. Jag å min fina vän clara, såhär pepp blev vi när det var klart!

Tack mamma och mormor för hjälpen och organisering <3

Bra onsdag!

Ojojoj! Idag har varit en lång men bra dag! Började tidig med att cykla ner till stan för invägning. Tur var väl det för -1,9 stod på vågen!!! :D yeehaaaa efter förra veckans stora plus!! Så nöjd!! Inte nog med det, där fick en person som är väldigt aktiv i viktväktarna Västerås facebooksida uppenbarligen syn på mig för första gången, se så fint hon beskrev mig. Sånt värmer!!

Sen var det dags för praktik, halva dagen var jag på distriktssköterskemottagning och andra halvan med en läkare för att se hur den jobbar. Det var intressant faktiskt! :)


Sedan väl hemma igen var det dags för plugg, matlagning och bakning. Gjorde en supersmaskig soppa. Underbar var den!!! Och sen även äppelpajer. Den ens som en vanlig smulpaj och den andra med botten och toscatopping. Tur att jag inte gillar äppelpaj, därför jag bakar. Då finns det ingen risk att jag föräter mig . För jag har väl sagt att jag har godisförbud numera sen en vecka tillbaka?! ;D




Little tree




Tisdag



Jahaja, idag var det praktik. Dag 6/8 faktiskt. Efter praktiken (fick gå lite tidigare) så åkte jag hem och röjde upp min lägenhet. Har inte gjort ett skit sedan i måndags så ni förstår att det såg ut som fan här antar jag. Har inte haft ork att plocka bort någonting.

Efter bortplockningen åkte jag hem till familjen Jälkemo/Robertsson för lite middag. Är så bortskämd! Fick god köttfärssås innan jag och Tove åkte förbi Erikslund och Ikea :) Köpte en blomma, äggklocka, ugnsform och strumpor. :D en blandad kompott.

Måndag


 Måndag morgon, betyder praktik. Hösten är här nu och det var underbart mörkt och skönt när jag vaknade imorse.

Efter praktiken var det hem och laga mat, handla mat och sen träning. Hann inte äta maten som jag lagade så den fick åka med i en matlåda. Gick bra deg med, mums!



Soffliggarsöndag



Äntligen!!! Fick jag tid att lägga mig er och bara ta det lite lugnt i soffan. Efter träning och lunch med min vän Tove dock. :) Sen på kvällen tog jag tag i skolan lite också.

Men så skönt att bara få några timmar att få ligga å slappa framför tvn under en filt! Underbart!

Nu är det sovdags! Godnatt!

GAMEDAY!

Idag var det då dags, första matchen på säsongen!! Yehaa! Tyvärr blev det förlust med 2-7 men vi är lika glada för det ändå. Var en kul match att spela och tycker att vi gjorde en bra insats trots att det var första matchen för säsongen. Ser lovande ut! ;)

Efter matchen hade jag fått ett fantastiskt sms med ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till!


Sagt och gjort, hemma hos Clara fick jag både varmrätt och efterrätt...


Trots mitt godisförbud tog jag mig en bit, för jag menar... man äter väl det som bjuds?! :D MUMS! Tack bästa du för en bra kväll och god mat! <3

Nu är det sovdags, tidig träning imorgon! :)

Fridaaayyyy

Har hunnit med en kortvisit till Sthlm, fått träffa mitt hjärta en liten sväng. <3

Hann även med en lunchdate med mor min, och vi tog oss en sväng inne på xxl. Hon köpte ett par kompressionstights till mig som jag suktat efter ett tag så det tackar jag för ❤ Direkt efter lunchen tog jag mitt pick och pack och åkte till Karolinska, dags för jobb med barnen igen och blodprovstagning, ligger några månader efter. Men nu är det gjort! Kul också att vara tillbaka på jobbet, hur många säger så liksom?!

Sen blev det hem å mysa lite med patrik i soffan innan sovdags.




Onsdag

Efter ännu en dag på BVC, andra och sista så har jag sjunkit ner i soffan med lite pannkakor och idol. Lovely!

Invägningen idag gick sämst, trots detta blev det pannkakor till middag. Allt för att pigga upp. Var även träningsledigt idag igen. Egentligen skulle det varit match men den blev inställt tyvärr. Kroppen behöver kanske vila lite så man får passa på när man kan. :)
Nu ska jag sätta igång med lite plugg innan jag glömmer allt från BVC, bara förbereda lite innan sovdags! :)


Nattii!

Indigo

Gårdagen bjöd på mumsig resturangmiddag med fina vänner! Vardagslyx helt enkelt! ;)




Död!

Vart tog orken vägen? Orkar INGENTING!!!!! :( Var knappt så jag kunde hålla mig vaken ens stående idag första dagen på praktiken. Jag är helt slut alltså!

Det var trots tröttheten intressant att se hur mkt en distriktssköterska faktiskt gör på en familjeläkarmottagning. Men jag tror inte att det är något jag vill jobba med sådär direkt. Kanske senare i livet för tiderna är ju rätt lockande ibland såklart :)

Nu blir det en snabb powernap innan träning. Helt död!


Om man hann med allt...

... I sitt liv skulle det vara perfekt.

Men tiden är knapp och man pusslar ihop allt för att försöka hinna med. Bloggen är inte riktigt prio alla gånger. Imorgon startar dessutom praktikens första dag. Spännande!

Men hursomhelst, en helg har fått gå förbi obemärkt här på bloggen. Och det är inte för att inget har hänt, tvärt om. Istället var lördagen fylld med aktiviteter med laget då vi hade kickoff inför säsongen. Men det tänkte jag ta i ett annat inlägg när jag har tid då jag tog massor med bilder med min riktiga kamera för en gångs skull.

Idag istället, söndag började morgonen med att man fick gå upp supertidigit. Eller de kändes så åtminstone bara för att det blivit sent kvällen innan. Allt detta för en söndagsträning. Sen åkte jag hem och då väntade bästa mamma och pappa i lägenheten. Vi fixade min cykel och så fick jag lite fina blommor och ett påfyllt kylskåp. Det tackar jag för! <3 Sen gick jag och mamma en mysig promenad längs mälaren medans pappa tog en 'liten' cykeltur hem till Stockholm. ;)

När mamma åkt så åkte jag hem till min vän Tove med familj, sen anslöt även vår andra vän Wellen. Fick söndags-tacos (mums) och ja sällskap :)

En bra dag helt enkelt. Nu ser jag knappt vad jag skriver längre så bäst att sova. Lång dag imorgon <3 natti!


Spanien - Dag 7, hemfärd

Då var sista dagen kommen och det var dags att åka hemåt. Vi gick upp lite tidigare än vanligt för att packa ihop och äta frukost innan bussen mot malaga skulle gå. I alla fall den vi ville hinna med. Idag strålade solen, såklart. Den både hälsade oss välkommen och vinkade adjö denna resa.
 
Väl i Malaga tog vi oss ner till stranden efter att vi lämnat våra väskor i förvaringsskåp vid busshållsplatsen, perfekt!
 
Efter beachen gick vi tillbaka till våra väskor och igenom ett shoppingcentrum som låg i anslutning till buss och tågcentralen. Vi shoppade lite, eller fia gjorde och åt en kulinarisk lunch på McDonalds innan vi begav oss till flygplatsen.
 
Och ja, resan tog 4 timmar. Ingen av oss kunde somna, och det är ovanligt för att va mig. Uttråkad och med trärumpa fick man lida igenom sista 1,5h. Då började vi ruttna båda två.
 
Tillslut var vi hemma och där stod Mamsen och hämtade upp oss. <3 Tack!
 
Och ja, det var spanien det. I största helhet. Hände förmodligen mer, jag vet inte om fia gör sin berättelse också. I sådana fall kan den läsas på hennes blogg: http://borttaget.blogspot.com 
 
Ciaaoo Bellas!
 

Alltiallo dag

Idag har jag gjort lite allt möjligt.
Jag har pluggat, haft grupparbete över ett nytt program som skolan tydligen börjat med.
Jag har städat min stackars igendammade lägenhet lite, varit på tippen med diverse skitgrejer.
Var förbi cykloteket och köpte en ny slang till mitt däck då jag för någon morgon sen drog sönder hela ventilen från gummislangen (för-stark-tjej).

Sen på kvällen kom min fina vän Tove förbi på middag å lite fredagsmys en stund. :) Alltid trevligt med sällskap!

Sedan hon åkte har jag faktiskt pluggat lite igen, sådär en fredagskväll. En uppgift som jag såg nu inte ska vara inne förrän 2a december. Jaja, det är väl bra att börja i tid! ;)

Men nu är det sovdags! Godnattis!!


Spanien - Dag 6

Vi började dagen med att lämna tillbaka bilen, och tog en sightseeing tur genom stan tillbaka till hotellet för att sen gå ner till stranden.
 
Här är balkongen, en rund balkong som är byggd uppepå en klippa.
 
 
Sofia tog en spansk klassiker till lunch, Paella. Det gjorde inte jag, såklart!
 
Efter stranden, så tog vi en dricka vid poolen. Då kändes livet underbart och ja, man skulle inte klaga på att ha det så varje dag. Lovely!
 
 
Detta var sista kvällen och vi festade till med efterätt. Elleeeeer, det kan ju vara så att vi åt efterrätt varje kväll. JAPP! Höhö. Inte undra på att min mage och mina tarmar pajade ihop  helt.
 

Spanien - Dag 5, Gibraltar

Det var dags för Gibraltar att få ett besök, vi förlängde hyrningen av bilen och tog oss iväg så fort vi kunde. Och idag kom vi fram med bara 2 felkörningar, dock inga stora sådana. Däremot passerade vi 3 vägtullar, både dit och hem. Fy, dåligt system!!
 
Här börjar vi närma oss, vi är fortfarande på den spanska sidan men Gibraltars "the rock" är svårt att missa.
 
 
 
Efter att ha åkt runt med bil ett varv på ön, eller vad man kallar det. Udden kanske, så parkerade vi bilen och gick bortåt linbanan som skulle ta oss upp på "the rock".

Väl däruppe blev det kärt besök av våra förfäder, aporna. Hej sa vi, hej sa dem. Framförallt om någon hade mat. Vi fascinerades över deras likhet med oss, frågan är vad som är bäst - att vara apa eller människa?
 
Förresten, för er information. När vi åkte in i Gibraltar så var det en gubbe som frågade efter pass men tittade knappt på det. Han tittade så fort så han kunde omöjligt avgöra om det var jag och sofia på våra pass. Hursomhelst blev vi insläppta, svenskar kanske är väl betrodda!? Påvägen ut visade vi inte alls passet. Väldigt märkligt!
 
Cyklarna, vi vet inte hur de hamnat där. Kanske beslagtagna i tullen?! En hel drös var det i alla fall, och det var det enda roliga att titta på när man satt 40 minuter i kö för att komma ut ur gibraltar!
 

Spanien - Dag 4, KAOS!

 
Dagen allt gick åt pipsvängen, eller ja nästan i alla fall. Eftersom vädret inte varit på topp hade våra snälla föräldrar lovat oss att bjuda på en bilhyrningsdag eller två. Det nappade vi på, vi ville ju fortfarande ha sol. Familjen Karlssons medlemmar älskar sol av någon anledning ?! Det var nog därför de kunde sympatisera med oss så bra hemifrån. Här är i varje fall vår hyrbil. Men att få tag på den var inte det lättaste. Vi kom därför inte iväg förrän typ 11-tiden. Och planen var att åka till gibraltar (2h bilfärd, 200 mil. dvs jag kör inte lika segt som busschaffören dagen innan).
 
Utanför biluthyrningen hittade vi något vi kände igen. Hej fastighetsbyrån!
Denna historia finns inga bilder till, alltså historian efter vi var så taggade på att komma iväg på vår roadtrip. Vi tog oss till en bensinstation för att tanka och köpa en karta. Fanastiskt, äntligen skulle vi få se levande apor springa runt kring fötterna på oss.
Bilfärden startade smärtfritt, någon kilometer från malaga kom min kära lillasyster på det mamma och pappa tjatat om tusentals gånger. PASSET!!!! Gibraltar tillhör Storbrittanien. Jävlar, i panik ringer vi å frågar om kanske våra legitimationer fungerar. Vi ringer mamma först, eftersom hon svarar oftast och snabbast och ja så var det även denna gång. Men hennes info var att pass behövdes. Smsar pappa, han skriver att passet inte behövs?! Nähe, då har jag i all hast svängt av för att kunna vända någonstans. Men vi hamnar på en bergsväg och kör säkert 20 minuter innan vi kan svänga av. Nej vi kan inte svänga av, vi kommer till en vägtull och de debiterar oss på 4,38 euro eller något. KUUUUUL när man kört fel. NEJ! Jag var helt galen och Sofia också, frustrationen var på topp. Efter vägtullen var det 5km innan vi kunde vända och köra tillbaka mot malaga. Det var ju typ en 30 minuters bilfärd till Malaga, sen körde vi fel även där så vi kringelikrokade oss runt med bil INNE i Malaga city. Herregud säger jag bara, och med sin lillasyster som kartläsare. Nej det kan inte bli annat än panik och stress och fel. Tjafs igen. Vi var redan frustrerade över de andra händelserna.... Tillslut tog vi oss ut, då var klockan närmare 13 och solen sken i malaga. Vi bestämde oss där och då att vi spenderat tillräckligt tid i bilen och tog oss till närmaste (inte bästa) strand. Där låg vi så länge vi bara kunde.
 
Men indicenterna var inte klara där, vid lunchtid blev vi hungriga. Dags att hitta ett matställe, inte så svårt och tog ett. Och JAPP de serverade enbart fisk. Det insåg jag när vi beställt in drickor och börjat titta på maten. (De frågade alltid efter drickan först i samband med att de lämnade ut menyerna). Så där satt jag, hungrig och funderade vad jag kunde äta av det där. "Scrambled eggs and esparagus" löd en menyrad. Perfekt tänkte jag, det tar vi. Men icke sa nicke, det var räkor och kräftor i den där rätten. MEN DÅ FÅR DE SKRIVA DET FÖR TUSAN!!!! Haha var galen, kunde nog börjat gråta då. Jaja, tur att jag är bra på att pilla ut sådant. Sofia blev ju glad, hon åt gladeligen upp mina ovälkomna gäster.
 
 
När vi återkom till Nerja hade solen även hittat sig dit. Tog kort, här ser man hur brant ner vi hade det till stranden, och här är ändå en bit ner på backen från vårat hotell. Puh, svettigt värre att gå uppför.
 
Och på kvällen hade allt lugnat sig. Vi hittade dessutom riktiga bargatan. Vi blev bjudna på en shot och drinkar för bara 4 euro. Fantastiskt!
 

Onsdag

Idag var ännu en lång dag i skolan. Är en tuff start med långa dagar fullproppade med information. Vi får se hur detta ska sluta. Går hem varje dag lätt uppgiven och med huvudvärk.

Därför tänkte jag att min bästa vän och en glass nere i solen vid Mälaren kunde pigga upp. Och så fick det bli, det är SÅ FINT där nere. Lovely!

Imorgon är en ny lång dag så nu ska ja sova. Spanien updates fortsätter 2gånger om dagen. :)


Spanien - Dag 3, Malaga

 
Här har vi bussat oss till Malaga, en seg busstur på 1h och 30min ungefär. Vi tog oss till beachen där eftersom Nerja bjöd på väldigt mulet väder och Malaga något bättre. Påvägen fanns massa fascinerande arkitektur, fina träd och ja lite smått och gått att titta på. Vilket var bra eftersom det var en lång väg i 34 graders värme att gå.
 
Lite shopping, eller fönstershopping eftersom ingen av oss köpte något fick avsluta dagen i Malaga. Eller?! Nej nu hade jag fel. Letande efter buss-stationen fick avsluta dagen, och lite tjafs oss emellan pga stress. Och fortfarande ingen som kunde prata engelska med oss (okej, kanske om vi hade frågat någon mer än en typ 16 årig flicka som vaktade butiken i guess). Fast beslutna om att hitta den där buss-stationen, kom vi äntligen fram. Skönt! Bussresan hem tog typ 2h för busschaffören skulle tydligen åka en annan väg. Jag menar 5 mil på 2h, det är bra gjort!
 
På kvällen blev det standard, middag på hotellet, ner mot Nerjas lilla by för en drink för att sen hem å däcka i våran säng.

Spanien - Dag 2

 
Frulle före full rulle. Pigg tjej vid frukostbordet.
 
 
 
Eftersom vi misslyckades med att hitta Nerja centrum och Balcón de Europa så skickade pappa en karta, se så fint han gjort åt oss. Det tackade vi för!
 
 
Men innan stan blev det beach-läge. HEEEELA dagen. Idag fick vi i alla fall se solen kika fram bland molnen. (Jag vet, inga moln på bilden) Men de fanns där, hela veckan.
Lunch, rolig ide med ägget. Kanske något att göra hemma, om man gillade löskokt dvs. 
 
 
Två glada ?? tjejer innan stan hägrade. Snyggt!
 
 
Suddig bild, det kanske var efter drinkarna. I såfall, förlåt ! Haha, nä denna kväll råkade jag av misstag beställa in en alkoholfri drink. Här har vi europabalkongen i ryggen.
 
PS. Vi är förövrigt fortfarande fascinerade av hur de fortfarande kan tro att vi enbart pratar spanska!?

Spanien - Dag 1, Var är solen?


Detta är vad vi vaknar upp till. VAD I ?! Har vi flygit hem igen? Detta är då ingen morgondis.... Besvikna på vädret tar vi oss ner till frukosten åtminstone. Där till vår lycka fanns nutella. Tur att choklad kan fungera så bra som tröst.
 
Ner mot stranden, inte särskilt mycket ljusare där. Vi spendarade trots allt vår dag där, mestadels gnällande på vädret. Visst var det varmt, men det var solen vi ville åt.
 
Vår första lunch togs vid en resturang nere vid stranden, de hade ett spännande sätt att grilla, eller elda ?! sina fiskar på.. Well, såhär såg det ut. Och vi var duktiga och tog varsin sallad till lunch. Hallelujah, det började bra med maten åtminstone (förutom nutellan (tröst-nutellan) till frukost).
 
 
Dinner and drinks. Vi åt middag, förlåt för tråkig bild. Ser inte alls lika gott ut som mina vanliga måltider gör men tänkte ändå.. Eller jag vet inte vad jag tänkte. Det var en bild på min mat helt enkelt. Efter middagen var det dags för att leta upp en bar. Det var tomt på folk överallt, vad vi inte visste var att vi inte hittat Nerja´s stad ännu. Men vi fick ju en drink i alla fall!
 
Fortsättning följer.....
 

Spanien - Travelday

 
Resan börjar som oftast på arlanda flygplats. Terminal 5 denna gång och vi hade någon timme att fördriva. Det gjorde vi som bäst på Victoria´s (svindyra) secrets och fyllde våra magar på min lillasysters favoritställe Starbucks. Klagar dock inte, det var gott!
 
 
Och här är hon, taggad och redo inför äventyr med storasyster. (She have no idea what to expect, me neither)...
 
 
VI ÖVERLEVDE! Och är framme i Spain, landet där de verkade vägra att prata engelska. Jag menar, varken jag eller Sofia ser särskilt spanska ut, framför allt inte jag. Hallååå. Blond, blåa ögon det skriker scandinavia all over me. Antingen behöver de brillor, hörselapparat eller bara lite mer hyfs.
 
 
Efter några timmars bussåkande (väntetid inräknad) så är vi äntligen framme och vi har en jättefin utsikt från hotellbalkongen. Hungriga som tusan, vi anländer till hotellet 22.06 kanske?! Efter att ha tagit en taxi från busshållsplatsen i Nerja till hotellet (typ 700m för 7 !! Euro). Tyvärr stängde såklart buffen 22.00 så det blev till att leta efter närmaste resturang som erbjöd något ätbart.
 
 
Detta blev alltså resultatet. Två olika pastarätter, jag tog min standardrätt Carbonara. Det var den första och sista carbonaran denna resan. Jag kände att det räckte när jag praktiskt taget rullade ut från resturangen. Fruktansvärt mätta drog vi oss tillbaka till hotellet och däckade i varsin säng.
 

VÄSTERÅS

Helloooo Västerås!!! Nu är jag tillbaka. Igår morse styrde jag gamla Bettan till Västerås för första dagen på skolan, sista terminen! Helt otroligt!!!

Var så mycket info igår så jag höll på att spricka typ. Snurrigt värre blev det. Tomt i kylskåpet var det också, handlade. Bara massa nyttigt, förutom min lilla Japp som jag avnjöt på kvällskvisten igår efter ispasset. :D

Nu har jag precis vaknat upp efter första natten tillbaka i lägenheten. Så trött och orkar inte upp!!


Känner mig stark

Och redo efter en fantastisk sommar att påbörja termin SEX! Den sista, helt sjukt att jag kommit såhär långt. Nästintill ofattbart. 137 dagar kvar i skolbänken!


NU KÖR VI!


RSS 2.0