>

Fredag

Idag är andra dagen på min två dagars ledighet, typ helg innan jobbhelg :)

Började morgonen med att få ett sms om att lillasyster krockat. Inte det bästa kanske, men det hade gått bra ändå. Lite öm i ryggen och några skador på bilen.

Sen satte jag igång å städade lite granna här hemma innan jag åkte iväg för lunch med mamma ❤️

Sen hem till Vallentuna och denna lilla gosegris! 
Blev en promenad och sen så rensade jag ut klädkammaren på mina grejer och fixade till :) Så då kunde jag sno med mig massor med trådkorgar för att kunna packa upp de sista kartongerna med kläder även här hemma. Såhär fick det bli, så länge. Måste höja hängaren men det får bli lite senare. Är trångt som tusan!!

Nu myspys i soffan, härligt med ledig fredag. Det tackar vi för! 



Eskilstunamys

I onsdags efter jobbet var det dags för match i Eskilstuna, vinst blev det i sista grundseriematchen! Wehuuu! Och gjorde ännu ett mål! Skönt mot AIK dessutom!
Eftersom två dagars ledighet väntade stannade jag kvar hemma hos min fina vän Laura. Vi hade kvällsmys framför tvn och var uppe lite sådär förlänge som man är vid en sleepover :)

Klockan ringde 10.00 och jag fick lagad frukost av Laura innan Emma kom förbi och hämtade oss för seightseeing Eskilstuna. Haha! Som slutade i mest shopping...

Men efter allt shoppande var det dags för tårtbakande, vi hade en lagkompis som fyllde år.

Såhär fint blev det :) (och god var den)

Laura bjöd på middag. Lövbiffsrullader i gräddsås och sallad, MUMS!!!



Sedan var det träning, inte säsongens roligaste men ändå. Alltid kul med tjejerna! Sen var det dags att ta sig hemåt Stockholm igen. Kom hem sisådär 00.00 ganska precis. Haha!

Utbildningsdag 2

Idag var det dag två för utbildningen för nyanställda. Idag blev en lite mer praktisk dag än gårdagen för det blev lite förflyttningsteknik och brandövningar. Kul!


Men fy så trött jag är, klockan är bara halv 8 å jag skulle kunna sova nu. Imorgon är det en riktig dag på jobbet, längtar 😄 och sen match på kvällen!!


Sjuksköterska

Nu när examen är avklarad här på jobbet går vi vidare till nästa del i mitt liv. Ett nytt kapitel kan man säga. Jag är fast anställd på 100% sedan den 20/1 på Danderyds sjukhus.
 
 
 
Dvs jag har hunnit jobba en vecka och går in på vecka 2 nu som har startat med utbildningsdag och det är ytterligare en imorgon. Det handlar om sjukhuset, verksamheten, mål och visioner samt brandutbildning och lite annat. Men, det är ju jobbet som är det roliga.
 
Jag jobbar då på en infektionsavdelning, sjukhusets för tillfället enda. Där vårdas patienter med svåra och smittsamma infektioner som tex lunginflammationer, endokarditer, tuberkulos, influensa, rosfeber m.m. Det är superspännande och alla är väldigt trevliga och snälla. Kommer trivas superbra!
Det är på jobbet mycket antibiotikahantering vilket jag tycker är kul, men också många utredningar hos patienter som kommer in med oklar feber vilket är knepigt men utvecklande och roligt. Är så glad att jag tackade ja till detta jobb för det var verkligen vad jag ville och jag känner redan nu att jag kommer lära mig MASSOR och ha en enormt bra grund för mitt framtida arbete som sjuksköterska.
 
 

Sjuksköterskeexamen i bild

Examen i bilder, mycket roligare än massvis med text. Dagen började med att fixa iordning sig för att sedan ta sig ner till en lokal tillhörande kyrkan för lite mingel med klassen. Där blev vi serverade snittar och vi hade med oss lite bubbel, såklart! 
ld
 
 
Efter minglet tog vi oss vidare till kyrkan... Nervösa men laddade till tusen!
Annica fastnade en sväng hos polisen. ;)
 
 
För er som inte vet är detta Västerås domkyrka, från baksidan kan man säga. Det var här examen skulle tas, och togs!
 
 
Innan intåg hälsade jag på två av mina fina vänner <3
 
Examenscermonin börjar...
 
 
 

Fina tal hölls av kära klasskompisar och lärare.
 
 
Sen var det dags att hämta sin brosch och en ros. NU var jag Sjuksköterska!!!!
 
 
 Då kan man ju inte låta bli annat än att se glad ut! ;)
 
Min fina och saknade vän Sofia <3
 
 
Efter kyrkan blev det dags för lite matmys med nära och kära. Tack alla som kom, ni betyder massor <3
 
 
Jag och min älskade farmor och kollega!
 
Efter uppladdning var det dags för utgång på Västerås gator.
 
 
En jättelyckad dag och jag är så tacksam för allt jag lärt mig under dessa år, allt jag gjort, allt jag fått. Jag är superduperglad att så många ville fira min dag som nybakad sjuksköterska. Nu jobbar jag och jag kan inte annat än le för att jag valt ett så viktigt och fantastiskt jobb. Jag gör nytta och det gör mig glad!
 
 

Fixarsöndag

Idag har varit en riktig fixarsöndag. Har fixat iordning lite sen jag flyttat in till patrik på heltid, vi var på Ikea en sväng på förmiddagen och köpte nytt köksbord med stolar då det förra var livsfarligt och rangligt. Var på tiden.... Sedan var det en sväng i biltvätten, montering av bord och stolar, matlagning, gjort glutenfria semlor, tränat hockey och nu är det sovdags inför 2 kursdagar på jobbet. Känner mig nästan lite gammal. Stoppa tiden!



Juste, det där om att jag skulle uppdatera om jobbet och examen, det kommer.. Har så mkt annat att pula med så har inte riktigt kommit dit än. Haha!


2014 i ilfart

... Ja massor har verkligen hänt sedan sist jag skrev. Det har blivit nytt år som firats in, jag har förlovat mig, jag har tagit examen, flyttat hem till Sthlm, lillasyster har blivit 20 år gammal och nu arbetat mig igenom mitt första pass som sjuksköterska!!!






Jag har tänkt att lägga ut fler bilder från examen, men får bli lite senare eller imorgon :) Sen också berätta mer om jobbet, men det får bli kanske i slutet av veckan.
Kramåhej!

RSS 2.0