>

Snabbscan

Idag var det dags för service på mig också. Hade ett läkarbesök inbokat idag mellan jobb och ja hoppsan snart jobb igen 😂👍🏼 ställde upp på att jobba inatt också då min bästa vän Frida även jobbar 🙊

Läkarbesöket gick bra, det såg bra ut och jag slapp göra någon obehaglig undersökning... Puh! 😍😇 lyckan!!


Nu har jag precis vaknat upp efter någon timmas sömn efter att ha dumpat Lukas på Arlanda, som skulle flyga till Skåne, efter läkarbesöket. Dags att ta sig upp och duscha och vakna till liv igen inför natten. Godmorgon världen!

Älskade jobb

Jag har inte ångrat mig, absolut inte alls. De tre åren jag la på en utbildning som ger mig halvdant betalt, sviniga arbetstider och ett enormt ansvar för en annan medmänniska, eller fler. Men vet ni vad, det är så värt det. Även i de stunder man känner sig helt hjälplös, patienten blir inte frisk men någonstans i detta kan jag försöka ge dem en gnutta hopp. Att se en patient som vridit sig av smärta kan slappna av, kanske till och med slumra till en stund, pga man varit lite kreativ och funderat ut en lösning som är individanpassad. Den lyckan i patientens ögon, den tacksamheten gör ett helt år, åtminstone en hel vecka!


Bästa med att jobba på infektion är att vi botar, för det mesta, våra patienter. De kan komma in helt utslagna, halvt döda av febern och efter någon dag med lite vätska och behandling är de en helt annan person, fullt vital. Så underbart! Vi är ett sånt underbart gäng som jobbar tillsammans och vi är som en stor familj, ett team från chefer till läkare, till sjuksköterskor till undersköterskor. Hierarkin är minimal och våra patienter älskar att vara hos oss, förutom att de är sjuka såklart.


Ansvaret vi har för människors liv, javisst det är betungande, men samtidigt känns det bra att mitt ansvar och min kunskap kan hjälpa någon att återfå hopp och komma tillbaka till sitt liv igen. Skulle aldrig någonsin byta bort mitt yrke, min titel. Vi har det bästa av alla världar, människor, tro hopp och kärlek ❤️



Colorful Livingroom





Höstfint!

Snart oktober och idag fick vi lön!

Efter två hektiska dagar och en hel vecka på jobbet fick jag äntligen en ledig dag!! Spenderade den på, vad jag tycker, bästa sätt!
Först sovmorgon, låång sådan sedan var det tvättstugetid att passa för att tvätta lakan och handdukar. Vår nya tvättmaskin fungerar utmärkt för småtvätt! Tackar för den! 👏🏼

Sedan kände jag för att förnya det bleka vardagsrummet, en ljuslykta hade gått sönder och det var startskottet för lite höstfint här hemma! 😍 var runt och spenderade alldeles för mycket pengar.. Men fint kommer det bli!



Saknar några grejer så blir en ordentlig bild på vardagsrummet sen ☺️👏🏼

Hockeytisdag och jobbonsdag.

Igår var det jobb under dagen, sedan var det hockey som skulle ta upp hela kvällen, först lagfoto sen träning och efterföljande möte. Känns som att det blir en mycket mer uppstyrd säsong, äntligen!! 😍👏🏼

Blev såklart sent så imorse var jag såååå trött när jag skulle till jobbet. Och bara för att man var så fantastiskt pigg, not, var det en dag med full fart! Vi alla krigade på bra hela dagen. Vad vore jobbet utan sina kollegor?! Fantastiskt!!

Somnade i soffan efter att jag kom hem, vaknade vid 8-tiden, men tror jag kommer sova som en stock inatt också. Bytte till mig så jag kunde sova en liten stund till imorgon också 👍🏼 tipptopp!
Nu väntar jag bara på min käre sambo som jag knappt sett denna vecka pga jobb och aktiviteter.


Komma igång!

Ja kan både vara kul och otroligt tungt, efter ett år av sjukdomar som avlöst varandra med en sjudundrande fart är jag nu faktiskt på g i rätt riktigt med träningen igen!! känns grymt, med siktet inställt på drömkroppen och där jag va en gång för något år sedan.


Dream big! 👊🏼

Kräftskiva med sleepover

I helgen var det dags för kräftskiva i Rimbo hos min käre vän Laura, även lite födelsedagsfirande då hon fyllde år förra veckan. Riktigt mysigt ställe. Hennes föräldrar har med sjöutsikten! Vi satt nere på en betongbrygga och åt middagen tills det blev förkallt!







Några var lite mer slitna en andra, haha!



Fullträff på vädret och trevligt sällskap, toppenhelg!

Sen kom jag hem till min käre sambo för middag och myspys innan jag smet iväg för en prommis med  michaela och hennes lilla vovve Leon ☺️ som sagt, bra helg!!

Avdelning 3 - Grand opening!

Idag var det dags för öppningen av den nya avdelningen, såg fram emot detta och javisst det var kul men såååå mycket som saknades eller inte var som det skulle. Några saker hade lovats som inte stämde och så, vilket är rätt frustrerande när man ska försöka ta hand om patienterna också! Puh...


Helt slut tuffade jag hem med tåget och tog en sväng förbi Ica. Kliade i bakfingrarna och eftersom jag fortfarande inte får äta nå göttis så blev det bröd! Mums!!!


Blev också en liten speciell middag, med nybakat bröd också såklart 😜✌🏼️



Helgens sammanfattning!

Ännu en helg, lång sådan har svishat förbi. Varit ledig enda sedan i torsdags, så himla skönt! På fredagseftermiddagen kom mina kära gamle vänner förbi på lite lunch. Bjöd på soppa och dem bjöd på trevligt sällskap! :) Så himla kul att träffas ibland! Fick himla fina blommor av Anna också.
Plus myspys med jossans lilla valp, DN jaktgolden som heter Meja! Så söt!!
Fredagskvällen som vi trodde skulle bli en lugn soffkväll blev istället en spontan grillkväll i Nacka. Halv 7 kom inbjudan klockan 8 var vi i Nacka. Himla trevligt hos en av mina bättre kollegor Jenny och hennes kille 😍 Så himla bra folk jag lever kring!!

Lördagen var det dags att börja göra något vettigt, vi tog tjuren vid hornen och åkte och köpte tvättmaskinen som vi pratat om länge.. Typ sedan vi flyttat in. På torsdag kan den hämtas, längtar redan!! :D
En latmanslördag blev tapas kväll med bara vi två i soffan till en film. Myspys om ni frågar mig. Kvalitetstid delux!

Söndag var träningens dag, har hört att man måste bränna mer kalorier än vad man stoppar i sig om man vill bli fit. Försökte i alla fall komma en liten bit påvägen efter denna helg med lite hockey, my true love! ❤️ jobbigt som tusan men det gick bättre idag än sist!



Imorgon öppnar vi nya avdelningen och jag är förste syrra på plats. Så nu äre sovdags, over and out! Puuusss!


Härliga höst!

Efter att ha läst min käre mors blogg insåg jag precis att denna höst kommer bli fantastisk!! Har så mycket att de fram emot!!! Det kommer vara julafton innan jag ens hunnit blinka! 🙊

Först på tur är Londonresa med mami! Ska bli så mysigt!!!

Sedan på tur är det en resa med Lukas och våra vänner till Gran canaria, ja mormor vi ska också dit och vi bokade först!!! Dessutom nästan samma dagar, haha!! Blev ett strandnära all inclusive hotell, tror det blir super!

Sedan är det dags för Mia skäringers föreställning.

Och sist men inte minst väntar vi också på vår nya bil som kommer i månadsskiftet nov-dec. 😍👏🏼
 

Vi får ju inte glömma att min käre papi fyller år i november, samma Lukas fast dagen innan, jag och Lukas har ettårsdag och hipphurraaaa till honom för han har fått ett nytt jobb. Lukas börjar på akuten 16november, grattis till honom ❤️



Planeringsdagar på östergårds

Idag var deg dags för planeringsdagar med jobbet på Östergårds på Danderyd. Ett gammalt hus i princip rakt över Danderyds kyrka, ligger längst med E18 men ändå skyddat så det var inget störmoment alls! Var himla fint och väldigt bra ordnat. Som vanligt blir man helt slut av att bara sitta och lyssna en hel dag annars var det himla trevligt ☺️



Vi fick frukost och lunch, som jag tyvärr glömde fota. Var även massa smarriga mellanmål i små portioner. Middagen kom jag på att ta upp kameran för, tyvärr lite mörk lokal men såhär såg middagen ut! ☺️👏🏼





Länge sedan nu..

Tiden går verkligen fort, sommaren svischade förbi och nu hoppade vi över till höst. Känslan iaf, fina sommarvädret försvann och nu är det mörkt på mornarna. Fy! Samtidigt som hösten innebär mycket annat som också är kul och mysigt.

Bland annat har jag hunnit med en hockeyträning, vilket är bland det roligaste jag vet. Fortfarande! Lukas lämnade mig för fest förra fredagen och då passade jag på. Hihi! Nu måste jag bara orka träna lite mer för fytusan vad konditionen var bortblåst... Behövde både syrgas och rollator efter passet.


Vi var även på en 50-års fest, jag och mamma. Firade fina Ylva som fyllt år någon vecka innan. Kul att träffa mina barndomsvänner, Ylvas barn. Tänk att vi känt varann så länge. Halva Ylvas liv nästan! 🙊

Mesta delens bloggbrist beror på jobbet såklart, spenderar ju de flesta dagar och min tid på jobbet. Som alla andra heltids-yrkesverksamma människor i detta land. Det roligaste är att jag och fyra till är utvalda till att få starta upp en ny infektionsavdelning på sjukhuset. Som startar redan på måndag 14e september.
Med hyfsat fria händer får vi tillochmed åka förbi plantagen och Ikea på arbetstid, bara ett av de få tecken som bevisar att jag har en fruktansvärt bra och trivsam arbetsplats.


Med höst behövs även höstblommor, kastade ut sommarens odlingar och blommor (som ändå var täckta av vidriga små kryp - bladlöss) och fixade lite nytt i krukorna.

Imorgon är det planeringsdagar med jobbet så då befinner vi oss på Östergårds i Danderyd, blir nog trevligt! ☺️ Dags att sova. Natti!


RSS 2.0