>

Bikini, böner och BBQ.

Idag har vi varit och badat på ett poolbad på fm. Då pågick även världens längsta bön, tydligen är det en fredagsbönen (typ som de kristnas söndag i kyrkan). Moskén låg breve badstället (lite skumt men ändå) så det va högsta volym i högtalarna ut från moskén. Lukas av respekt väntade med sin helt nyköpta öl, den hann bli varm men det va väl fint gjort 🙊

Åkte hem på em, en sväng ner på stan. Hann köpa lite grejer till håret imorgon och en Louis Vuitton fejkväska, men fin. Sen snabbt iväg igen tillbaka till typ där badet va. Grillkväll hos brudgummen, för att vi "ungdomar" ska lära känna varann lite inför morgondagen ☺️👌🏼


Bosnien

Nu är vi äntligen framme, första stoppet på vår resa. Flygningen gick bra, lite stress vid mellanlandningen då vi landade och kom av planet 12.20 i Wien och nästa plan skulle gå 13.00 (Wien är en jättestor flygplats när man har bråttom)... Men vi hann och sen var det bara en 2h lång taxifärd till lilla staden vi nu befinner oss i. Men man hann se en hel del påvägen!

Staden vi bor i är ett ställe som är ett av de samhällen som drabbades värst i kriget. Men det är häftigt och svårt att förstå som svensk.

Vi bor himla fint ändå ☺️


Lycka till morfar

På operationen imorgon ❤️


Glömmer bort mig

Så svårt det är att få till ett litet inlägg. Mycket har hänt, jag har blivit 25, svärfar 50, jag har gått på semester, Lukas lika så. Jag fick dock äran att bli vrålförkyld. Har fortfarande risig hosta men imorgon drar vi söderut så bara att bita ihop! 🙏🏼

Bjuder på några få bilder av denna härliga vecka!


Systrami

Eftersom Lukas jobbade natt så får jag som en ensam dag. Hörde av mig till min lillasyster när jag orkat mig upp ur sängen. Vi drog ut till Vaxholm, köpte med oss mat och satte oss på en klippa ute på Bogesund och åt lunch och njöt av sjöbrisen en stund.

Bad Sofia ta med en filt till oss båda. Hon svarade glatt "japp jag fixar filt, har en i bilen".... Visade sig vara wilmas gamla hundfilt. En liten svart i typ fleecematerial. Vi fick nöja oss med varsin handduk, som var större än filten.

Det mulna tyvärr på en del.. Så vi åkte hem. Väl hemma tvättade jag Mazdan, var ett tag sen. Så Lukas fick sig en surprise när han vaknat, men så även jag när jag kom hem för han hade plockat undan i köket 🙏🏼 Visserligen mest hans grejer men ändå!

Nu ska jag försöka sova. Imorgon jobb. 3dagar till semester!


När söndag slås ihop med måndag

Detta med nattarbete och patienterna frågar vilken dag det är. Helt seriöst är jag minst lika undrande som dom är. Men det brukar lösa sig. Sista natten avklarad denna helg. Vi spelade kort och skrattade så man vakna upp med träningsvärk.

Tur jag har så envis sambo också som tvingar med sin lata flickvän till gymet. Haha. Va lite sjuk förra veckan så det är sååå segt att komma igång. Men nu har vi varit där 2dgr i rad 🙏🏼

Första dagen gick vi, för Lukas skulle på Pokémon jakt... Hehe. Måste ärligt erkänna att jag också laddat ner spelet. 🙄

Nu ligger jag här, kan inte somna. Kaos i dygnsrytmen och Lukas är inte hemma. Är så mörkrädd också, nu är det iofs ljust igen... Måste sova. Onsdag (imorgon blir det nog) går jag tillbaka till vanliga dags och kvällspass igen. 3 pass kvar till semester. Kämpa!


Vilken bra jobbhelg

Önskar jag i alla fall, en natt kvar och nu går vi tillbaka till vår grundbemanning dvs 4st. Föregående nätter har vi varit 3. Helt ärligt tycker jag man ska dela på lönen av den som är borta... Man gör ju samma jobb ändå?! Men jag är inte bitter 🙊🙄

Nu har det varit väldigt lugnt och tillskillnad från förra helgen så har patienterna hållt sig hyfsat i skinnet 🙏🏼 så vår supertrio har gjort ett strålande jobb!

Det sköna denna helg är att det varit skitväder så man har kunnat sova bort varje dag utan problem.... Och idag vad är det jag ser?!

En stor jävla sol. Perfekt placerad framför min balkong.... Well. Denna soliga dag kanske man kunde tagit sig upp liiiite tidigare på.
En natt kvar, imorgon blir det till att vaka av. Skönt!


Natthelg

Nu har jag precis vaknat upp efter första natten. Skrev ett inlägg imorse som försvann då jag somnade.. Haha! Natten gick bra, var lugn och behaglig trots att vi var en mindre än vad vi ska 👍🏼
Svårt att förklara en natthelg, eller 3 nätter i rad som det blir. Man stänger liksom ner all socialkontakt och bara jobbar och sover.

Igår lekte jag lite mer med min kamera, se så fina jordgubbar vi har och vilken cool blomma.

Kameran måste ju få skydd såklart. Så tidigare i veckan har jag pysslat ihop en liten väska och ett fodral. Sytt och stickat.


Att blogga...

Åh.. Vad svårt det ska va att skriva ngn rad om dagen, hur glad jag är över livet eller hur tråkigt vädret kan va. Vem säger att du tycker det är kul att läsa det. Men tänk att valet är ditt om du vill läsa eller inte. Så nu gör jag mitt hundratusende försök till att hålla i bloggen lite. Händer ju massa framöver ffa semester är närmast 😍 Åh vad jag längtar!!


Viktiga händelser som jag måste uppdatera är bland annat att jag ska bli gudmor åt en liten prins i augusti. Det är Michaela och Alexanders första barn (förutom Leon då)

Men jag fyller ju även 25 om någon vecka och då mina kära föräldrar bestämde sig för att va borta på någon eurotrip typ halva sommaren så fick de fira mig tidigare. Jag fick en kompaktkamera, precis vad jag önskat mig! Var först lite skeptisk till färgen, men jag älskar kameran. Den löser allt åt en ofotografisk person som mig! 🙏🏼

Här är två testbilder jag åstadkommit hittills!

Semestern närmade sig med stormsteg, javisst. Imorgon är det två veckor kvar! Det är bröllop i Bosnien och 10dgr i soliga Kroatien som väntar. Can't wait!


Att blogga...


RSS 2.0