>

min syster...

0-61632d70f35a2d6cc77809a2eb4fc0bd.png

Kolla varifrån!

min syster är ascool med hästen. De är stora läskiga djur alltså! Haha!


Skolmåndag

Nyss hemkommen från skolan.
Dagen började med projektarbete och det gick bra, vi fick till vår andra projektplan. Ja andra, då vi varit tvungna att göra om den förra eftersom vi bytte inriktning då vår förra ide blev för dyr. Detta blir också bra, vi ska göra en dokumentärfilm om psykiska sjukdommar och liknande.
Eftermiddagen bestod av älskade Matte C. Nej inte älskade, matte var mitt favoritämne men inte längre. Även om det gick grymt bra idag måste jag säga. :D Förstod allting och hade typ inga fel när jag jobbade! Det var skönt, vi är inne på derivata och det är typ det som är svårast. Ser kul ut va ? ;)





Ikväll är det träning och sedan bär det av till Väsby. :) <3 Så tja och godnatt!

Helgen som varit

Hej och Hå.
Jag har haft en bra helg, förutom sista delen av idag som jag skiter fullständigt i att prata om för jag vill ändå bara spy då. Önskade att jag stannat hemma om jag ska vara helt ärlig. :)

Fredagen var en kort skoldag, vilket är skönt. Sedan var det dags för att träffa patrik, han kom hit och sedan åkte vi till täby för lite shopping och sedan skulle vi se New Moon. Den var helt okej, slutet sög. Haha. sedan fick vi lite tid för oss själva hemma också. då tog vi en sväng med hunden och satt oss och mös framför tvn. :)

I lördags var det Ronald Mcdonald dag på jobbet, lika så idag men jag jobbade bara i lördags. Det var rätt kul faktiskt, sedan tog jag med mig patrik hem åså var det liten middag för pappsen som fyllde år i onsdags. Det var helt okej, de skrattade åt att jag var så söt i min sminkning. Ja, den från inlägget innan.. :D

Idag fick jag vakna upp med älskling, mysigt som vanligt. Sedan var vi ute med hunden, mös och handlade lite. På kvällen var det match, vi vann med 5-0. Det är allt jag har att säga.


Tack för mig! <3
juste, en bild...
och inte vilken som helst utan på en sjuuukt bra vän!


sitter på...

5cca12b6a9657f635e33897468b4b9b5.png

Kolla varifrån!

sitter på jobbet som en tiger. Det är ronald mcdonald helg. Känns underbart. Not! :-p
puss.


Uzbekistan.

Hej jag är Uzbek.


Nej, det är jag inte. Det vet ni väl?

Idag blev jag och Ida klara med vår landrapport om just Uzbekistan, SUPER! Och sedan är även rollkorten klara, Ida skulle finslipa lite då jag ska iväg på bortamatch mot Tullinge ikväll. Att vi har just Uzbekistan är förberedande inför FN's generalförsamling på vår skola för andra skolor. Där ska vi representera Uzbekistan därför behöver man kunna så mycket som möjligt. Nu är det iallafall klart, imorgon är det en liten generalförsamling typ som ska diskutera mänskliga rättigheter framför allt. :p Typ som en redovisning, det kommer nog gå bra! :)

Sedan har jag skrivit klart en uppgift vi fick idag om Blödarsjuka, eller man fick välja och blödarsjuka var det ingen som ville ha så då tog jag det. :p alla andra tog typ doping, diabetes eller allergi. Är man annorlunda så är man! :) Det gick bra också. Tror jag fick till det för en gångs skull i naturkunskap B. Herrejävlar vad trist det är annars.

Guuud vilket tråkigt inlägg, skolaskolaskola... jaja, det är ju det man gör om dagarna. Får bjuda på lite sköna bilder istället! :) Se och njut!












pic'z

Bara för att jag kände mig duktig med min middag idag...

wokade grönsaker, potatisbollar och lingonsylt :) mumma!

och för att jag hade blått nagellack som nu skall bort!

det är verkligen blått, tyvärr syns inte det på bilden. :p

Allmänt babbel om vad som händer

Hallå i stugan! :)

Igår var det sen träning, det är typ inte okej. Man är trött och seg, speciellt eftersom man är trött från natten innan då jag låg och hostade en stund innan jag kunde sova. Varken hjärnan eller kroppen ville hänga med, men man måste ju få ha sådana träningar också.

Idag däremot har vi en mycket bättre tid, men fysen är efter ispasset och det gillar jag inte riktigt heller. Det är förövrigt kolsvart ute och jag är trött (idag igen..).
Skoldagen har rullat på, det var en kort dag som började med matte och idag blev jag klar med alla uppgifter trotts att jag (& mamma) försov mig (oss) och jag förstod faktiskt vad det var jag räknade på för en gångs skull. Det var kul! :) Efter det var det rast, sedan en kort lektion då vi jobbade med Mänskliga rättigheter och vår rapport och sedan var det naturkunskapsprov. Det gick tillräckligt bra så jag slipper göra om det iaf. Haha, då är jag nöjd!

Nu sitter jag här och försöker jobba lite på rapporten igen, känns segt. Har glömt böcker och papper i skolan, eller ja jag har typ tappat dem någonstans. Tror de ligger på skåpet, hursomhelst. De är inte här i alla fall så jag försöker göra så gott jag kan utan dem! :) Landguiden.se är min bäste vän just nu.



Små smsar med Patrik också, inser att jag saknar honom och inte lite heller. Vi kommer typ inte kunna ses förrän fredag och det stör mig oerhört.. Jag vill träffa honom NUUU! Men nej, jag måste plugga, sen är det träning. Imorgon har vi båda match. Usch och fy! :(
Jaja, det är bara att bita i för på fredag så ska vi äta mat och se på Twilight ihop, mysipysi. Och ha en shoppingdag as well. Längtar.

Tjofräs. <3

jag och du

som handen i handsken
jag älskar dig! <3


tända vanilj...

639162d6aa92a6a9eed556c3b47548b1.png

Kolla varifrån!

tända vanilj ljus = mysfaktor. Dags för plugg. :(


Naturhistoriska riksmuseet

Var inte så givande och få bilder blev det. Bjuder på de två med bäst kvalité.
Från vänster Elin, Ida, Robert.


School

Hej och Hå!

Sitter i skolan och jobbar med Ida. Vi har Uzbekistan och det landet suger. :) Det är i alla fall lite snurrigt hit och dit. Vi ska försöka få ihop en rapport nu, tjohej! =D

Juste sen i eftermiddag ska klassen till Naturhistoriska med vår älskade lärare Henrik Wolff. Kan bli intressant, haha!

Tjohej igen! =D

sitter i...

70ef29e858e3ee1198c41193fdca8e0e.png

Kolla varifrån!

sitter i vilundas ishall och tittar på väsby som möter sollentuna. Väsby leder med 4-0 och tredje har precis börjat. Känns som om jag kommer få hem en glad älskling idag! :-)
har förövrigt blåa naglar, hade tråkigt en stund på eftermiddagen så de blev blå. :-p lägger kanske in en bild när jag är hemma igen. Tjohej! <3


uppryckning

Hej och Hå!

Detta blir ett superkort inlägg då jag egentligen borde ligga i min säng denna tid. Har börjat ordnat upp mitt liv, fixat allt som känts tugnt och kommit i tid till skolan en vecka. Känns bra! :) Idag vann vi en match mot Västerhaninge med 13-3, det känns också bra!
Veckan har spenderats i väsby med älskling eller på jobbet, eller hemma i vallentuna i ishallen eller i skolan. En ganska vanlig vecka helt enkelt. :)

Ska rycka upp mig med bloggandet, kanske inte skriver varje dag men lite mer än nu iaf.
Bjuder på en bild tagen i Norrtälje i sommras, var inte lite nervös ... :P



Kyss och hej!

faaan, orkar inte

nu bryter jag ihop på riktigt
jag får inte tag på patrik för tele2's nät strular, som vanligt
jag har ingen bil som jag kan ta dit då mamma är påväg hem från jobbet och ska hämta syrran i stallet som ligger flera tusentals mil bort och pappa sitter i köer pga den där jävla presidenten som är här
jag är hungrig och det enda vi har är typ lite julmust, yes vad gott.

känns bra att jag egentligen skulle vara påväg till patrik nu
känns bra att han går av isen nu och inte har någon aning om var jag är
känns bra att jag är så jävla stressad, det var ju mitt mellannamn. eller hur mamma?


kääänns jävligt bra ska ni veta, hela mitt liv känns jävligt bra. typ bara patrik som är bra nu, och han får jag inte ens träffa. PALLAR INTE!

skriva av sig

nu kommer det bli ett väldigt luddigt inlägg...


ännu en gång i mitt liv känner jag ett stopp, ett tugnt sådant. något jag måste klara mig över, men som jag själv byggt upp. om jag kunde sluta bygga på den här saken hade det kanske varit lättare att ta sig över den. allt som händer kanske är tecken på att jag inte mår så bra som jag försöker leva som. jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta, jag vet ingenting. det enda som går är att kämpa på. det är nu de nära är som mest värdefulla, utan dem vet jag inte vad jag skulle ta mig till. jag är vilsen, vilsen i mitt egna helvete.


Hur man blir av med svininfluensan...

Ut med suggan du har där hemma och ta hem lite lammkött.


en helg

Lördagen var en lång dag för lilla mig, jag vaknade upp med älsklingen. Var rätt ordentligt trött! Men det var bara att få på sig lite träningskläder för nu bar det av till vallentuna för träning och sedan hem för att snabbt byta om till jobbet. Jobbade till 23, vi var underbemannade hela kvällen. Blev rätt sliten om man säger så till kvällen, var trött och idag fick jag en lång sovmorgon vilket var skönt och välbehövligt vilket inte var lika skönt när man vaknade och var tvungen att skaka av stress.. Men det är sådant som händer, eller nått!

Var och kollade på vår match idag då jag inte spelade själv. Vi vann med 6-2 och jag tycker Olivia var jätteduktig! ;) Härligt med vinst då det var en viktig match i serien! Skotten vann vi överlägset med 59-10. Kul! :D



Har egentligen inget speciellt vettigt att berätta som jag gjort. :) Bilder från fredagskvällen kanske kommer upp någon gång om någon kommer ut med dem, det vet man ju aldrig!






En sista grej, Jag har världens bästa pojkvän. Tack för att du finns älskling! <3


nu kör...

0-6941ac2e881a8dad4f0e76cb64eac759.png

Kolla varifrån!

nu kör vi!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!



Marie och Terese Dudas
18 år idag! <3


Att genmodifiera sina barn till det bättre

Dagen genforskning går ständigt framåt. Idag kanske inte vi kan få till exakta utseenden på våra barn och skapa de perfekta barnen, men vi har kommit så långt så att vi har kunnat plocka ur olika gener för att kunna skapa en medicin. Till exempel genen för att producera insulin har man plockat ut som sedan producerade insulin i tillräcklig mängd som man sedan renade och kunde göras till medicin för sockersjuka. Detta exempel tycker jag är ett bra användningsområde för genteknik, men att använda dessa för att skapa de perfekta barnen tycker jag är fel. Det är att missbruka den genteknik som finns då man bör älska sitt barn precis som det är och det kan slutligen resultera i ett så kallat ”Elitsamhälle”. Det kan vara ett steg tillbaka i vår utveckling till att sträva mot att alla är lika mycket värda. Det jag menar är att om man använder gentekniken på detta sätt kommer vi få tillbaka ett hierarkisamhälle där de svaga kommer hamna underst på ”trappan”, precis som förr i tiden.


Om vi nu antar att denna teknik är framtagen och klar att användas och man kan bestämma hur sina barn ska bli, musikaliska eller idrottare som exempel. Även hur de ska se ut, blåa ögon, blont hår, liten söt näsa och perfekta kindben. Stopp här! Finns det inte tillräckligt med ideal att leva upp till i dagens samhälle, ska vi leva upp till dem på detta sätt. Ja visst att människan är lat men inte ska väl det gå överstyr såhär långt. Eller? Idag vaccinerar vi oss mot Svininfluensan som är den nya epidemin i världen. Enbart i hopp om att bli kvitt den sjukdomen, men vad kan det få för konsekvenser senare? Våra avkommor kanske får för korta ben eller någon annan obehaglig sjukdom på grund av att vi tagit denna spruta. Människors ego slår in i allra högsta grad och känner att de ska ha sitt perfekta barn och glömmer bort konsekvenserna för stunden. Med perfekta barn blir man väl den perfekta föräldern, eller?




Helt ärligt, vad tycker ni om att få göra om era barn till perfektion? :) Är dem inte perfekta som dem är bara för att det är just era?! Förmodligen ingen som kommenterar nu, men då har jag iaf försökt lyfta en diskussion!

Bra låt!

Salem Al Fakir - It´s true


första julklappen påkommen

öh, jag har iaf kommit på en grej jag önskar mig är julklapp. sehär!




patrik trodde inte den skulle fungera på mig då jag skulle sova ändå, men det tror inte jag !!! :D

Blogga av sig.

Hej bloggen. Nu var det snart en vecka sedan jag skrev här. Har varken haft ork eller lust eller bara gjort något mycket mer roligt. :)

Mycket har självklart hänt då jag inte är någon som bara sitter hemma och glor hela tiden. Jag har varit i ishallen och tränat dock inte spelat någon match då det är matchuppehåll nu, vilket märktes rätt grovt förra veckan då det var fokus på att träna upp våra ben. Som om det behövs ? :P Kanske lite rå..
Denna veckan i skolan har niorna varit på besök och jag har varit "värd" för vårat program tillsammans med Jossan och Anna, det har varit lyckat och idag var det faktiskt många som kom till oss. :) Det är alltid kul!



Igår gjorde jag faktiskt något helt nytt som jag aldrig gjort förut, jag besiktigade bilen. :) och jag gav besiktningsgubbarna något att prata om i alla fall. Jag började med att komma upp dit, kände mig lite osäker vad jag skulle göra så jag ringer mamma som är min vägledare typ. :P Hon hjälper mig och ja, det var ju inte så svårt. Sedan står det HEO*** på skärmen och jag får köra in i garage 3. Det gick bra, brukar annars vara nervös för ramper eller liknande. Men jag fokuserade mig så ja gkom in bra! :) Jag klev ur bilen och han frågade mig var jag hade varningstriangeln. Jag ba "shit, detta borde jag veta".. Men nej, det kunde ju inte jag svara på så jag svarade helt ärligt att jag inte visste. Nähä sa han och frågade mig vad jag skulle göra om jag fick problem med bilen på motorvägen och bilarna svischade förbi. Öh, jag tänkte en stund sedan kom jag på något så fyndigt som "Jag skulle ringa Pappa". Han flinade ett tag och sa, jaha. Men om pappa inte svarade och du är bara tvungen att sätta ut triangeln. Jamen, då skulle jag väl försöka på mamma då. Tyckte jag och sa det. Hahaha, då började han  skratta. Sedan fick jag gå in i väntrummet och en stund senare kommer en annan besiktningsman, typ chefen, fram emot mig. Jag tänkte först, shit jag får inte köra härifrån eller något. Då någon annan tidigare fått det bekräftat. Men han kom fram och inledde sitt samtal med "Var det du som skulle ringa pappa efter varningstriangeln som har den vita bilen?". Jag började flina och ba "jaaa, är det något fel på den eller?" Det var det naturligvis inte, inte del lilla pärlan inte! ;) De ville bara kontrollera att mannen som besiktigade hade gjort sitt jobb korrekt! :) Tack gode gud för det och jag fick lite senare ta min bil därifrån.




Hem, ut med hunden sen åkte jag och hämtade upp Patrik på jobbet efter en sväng i väsby centrum. :) Ajuste, han har fått tillbaka sitt gamla jobb. Det är jättekul för honom och jag är glad för hans skull! :) Samtidigt som det är lite jobbigt då han är uppe tidigare än mig och slutar senare. Så nu kan jag inte åka och skrämma honom någemera. :/ Haha, äschdå!

Idag har niorna varit i skolan som sagt, så det behöver jag inte ta upp. Annars har denna dag varit ganska händelsefattig. Har träning ikväll, vi får se hur det går dåra! :D
Helt ärligt, man börjar bli rätt less. Jag har fan inte sett solen på alldeles för många dagar, man blir bara mer och mer deprimerad och less på allt typ. Men det är väl så under hösten. Det börjar dock spricka upp lite nu så förhoppningsvis får vi lite ljus imorgon i alla fall. Kallt och jävligt är det också! Usch.

Jaja, nu ska jag försöka pluggilugga lite så jag blir färdig så jag kan vara typ HELT ledig imorgon. Och imorgon fyller fröknarna dudas 18 år och då blire till å fira dem! :) Kan bli skoj!


Tjofräs! :D

snygga klasskamrater...

29f5142f730362d042441564e221f9b3.png

Kolla varifrån!

snygga klasskamrater med nattvandrar jackor inför trygghetsvandringen. :-) det är vi som ska vara funktionärer ute på banan!


The taste of Winter



Julmust
<3


530

Tjooofrääs i stugan! :D

Nu är det så att jag måste börja med att säga att jag ÄGER på att gissa rätt.... Haha. Mina klasskompisar skulle nog inte hålla med, de skulle nog bara säga att jag äger på att gissa. Men denna gång gissade jag rätt. Det blev benfys för min del blev det 530 grodhopp upp för läktaren. Det var 11 steg och vi skulle hoppa 5*10. Man kunde alltså max göra 550 hopp. :) Som grädden på moset blev det 90 grader efter det. Två stod 8 minuter, men de hade dock inte hoppat upp för läktaren pga skada. Längsta som gjorde alla hopp stod 5 minuter ungefär. :) Duktigt!
Det var inte så mycket rena skridskoövningar på isen, men det var långa åkningar med puck vilket ändå är jobbigt som satan..



Hursomhelst, efter ispasset åkte jag vidare till Vilundas ishall för BJ-match. Det var Väsby - Vallentuna som man var tvungen att se. :) Sen fick jag ju träffa patrik en snabbis efter det. Det blev vinst för min hemmastad med 8-4, även om jag tyckte att i de flesta stunder att Väsby var bättre. Dock var det lite Ormsta/DE syndrom på dem igår.. Mycket puckar i magen (de som väl går på mål)!



Nu sitter jag här hemma igen och öh, tråkar faktiskt. :P Ska egentligen skriva loggbok, men så har inte fallet blivit än! :)

Ett aningen luddigt inlägg

Amen hej och hallå på er! :)

Tänkte göra som min inspirationskälla (Patrik), blogga lite.. Det har ju varit si sådär med det på senaste tiden. Blir mest korta och snabba mobilbloggningar när jag får allt för dåligt samvete eller egentligen får allt för tråkigt.

Westlife sjuder ut ur högtalarna, vet ärligt talat inte varför. Just för tillfället är jag annars inne i någon rockperiod eller så. Jag lyssnar typ bara på 106,3 eller 106,7 när jag kör bil eller lyssnar på radio hemma, vilket inte är så ofta, men ändå! Kul med variation.



Hursomhelst för att komma till saken, vilket sak  ??.. Jag vet inte ens vad jag ska skriva om, om jag måste vara helt ärlig. Jag håller på att plugga nu, det är tråkigt men jag tror det kan bli rätt enkelt. Sen har det snöat idag också, och igår. Men just nu är det bara grått och regnar. Det är ett helvete måste jag säga, man blir helt seg och depp i skallen. Inte så kul, kanske därför det blev westlife? Vaknade dock upp med patrik vid min sida imorse, det är alltid lika bra. Så där är ett positivt och sedan så kom jag tid i skolan vilket också är ett plus. För det kanske var första gången sedan jag vet inte hur länge sedan. Inte så bra, jag vet.. Men jag är iaf alltid där och gör mina uppgifter. :) Det är väl det som räknas ?

Ikväll är det träning igen, jag tippar på benfys och sedan inrikting skridskor på ispasset. Hur kan jag gissa det ? Jo, för vi har kört enbart det 4 träningar(/dagar) i rad nu.. Kul va ? Nja, men bra kanske vi blir. Någon gång iaf. Det är vila på fredag å fy bubblan vad skönt det ska bli! :)



Nej, nu är det fullt fokus på plugg och trygghet! :) Tjingeling!

Snöstorm i...

757eaedec16dc07bf5d39376779da8bb.png

Kolla varifrån!

Snöstorm i luften typ.... Haha, kanske inte riktigt. Men nästan!


Hej och Hå

Jag suger verkligen på att blogga just nu känner jag...

Jag har inte lust och inte tid, verkligen inte tid. Jag har fullt upp nästan hela tiden och det var länge sedan jag fick ta en sådan lång powernap. Men jag ska absolut inte klaga för höstlov har det varit och det har varit skönt även om man inte varit heeelt ledig då man har jobbat hela helgen och i tisdags. Sen har det varit en hel del hockey i veckan också, tog dock ledigt i lördags pga utbrändhet, och absolut inte pga något annat vilket folk verkar tro just nu.. :)

Höstlovet i övrigt har varit super, jag sofia och patrik var och såg the ugly truth, och sedan har det varit Halloween party och guud så fint det var på kyrkogårdarna på alla helgona. :) Sjukt vackert äre verkligen..
Något annat som är vackert är vårat badrum, jag kan sitta där på toa hur länge som helst utan att tröttna att titta på allt. Öppna lite lådor och bara njuta av att allt känns så himla fräscht! Jag fick inviga bastun idag också, guud så skönt det var! :) Det var välbehövligt efter dagens pass, de andra körde backträning medans vi andra invalider gick upp på gymet och körde ben, det var tuufft sen när det blev skridskor på slutet av ispasset, men det gick! =D

Bjuder på en bild från Halloween kalaset hos Olivia, jag var troll.
Notera min superduper snygga svans! :D


Naejni, nu är det dags för mig att stänga av datorn och sleepaa lite kanske.
Tjingeling ! <3


sitter på...

28e85e3190da9a47b9ffca37e5f25b46.png

Kolla varifrån!

sitter på jobbet och tröstäter en mcflurry med extra smarties.


sitter på...

0-700678e7e83260f4439b2d57e6ed24be.png

Kolla varifrån!

sitter på rindöfärjan påväg till olivia, spännande va? Haha. Gpsen är laddad och välbehövd! ;-)


RSS 2.0