Att genmodifiera sina barn till det bättre

Dagen genforskning går ständigt framåt. Idag kanske inte vi kan få till exakta utseenden på våra barn och skapa de perfekta barnen, men vi har kommit så långt så att vi har kunnat plocka ur olika gener för att kunna skapa en medicin. Till exempel genen för att producera insulin har man plockat ut som sedan producerade insulin i tillräcklig mängd som man sedan renade och kunde göras till medicin för sockersjuka. Detta exempel tycker jag är ett bra användningsområde för genteknik, men att använda dessa för att skapa de perfekta barnen tycker jag är fel. Det är att missbruka den genteknik som finns då man bör älska sitt barn precis som det är och det kan slutligen resultera i ett så kallat ”Elitsamhälle”. Det kan vara ett steg tillbaka i vår utveckling till att sträva mot att alla är lika mycket värda. Det jag menar är att om man använder gentekniken på detta sätt kommer vi få tillbaka ett hierarkisamhälle där de svaga kommer hamna underst på ”trappan”, precis som förr i tiden.


Om vi nu antar att denna teknik är framtagen och klar att användas och man kan bestämma hur sina barn ska bli, musikaliska eller idrottare som exempel. Även hur de ska se ut, blåa ögon, blont hår, liten söt näsa och perfekta kindben. Stopp här! Finns det inte tillräckligt med ideal att leva upp till i dagens samhälle, ska vi leva upp till dem på detta sätt. Ja visst att människan är lat men inte ska väl det gå överstyr såhär långt. Eller? Idag vaccinerar vi oss mot Svininfluensan som är den nya epidemin i världen. Enbart i hopp om att bli kvitt den sjukdomen, men vad kan det få för konsekvenser senare? Våra avkommor kanske får för korta ben eller någon annan obehaglig sjukdom på grund av att vi tagit denna spruta. Människors ego slår in i allra högsta grad och känner att de ska ha sitt perfekta barn och glömmer bort konsekvenserna för stunden. Med perfekta barn blir man väl den perfekta föräldern, eller?




Helt ärligt, vad tycker ni om att få göra om era barn till perfektion? :) Är dem inte perfekta som dem är bara för att det är just era?! Förmodligen ingen som kommenterar nu, men då har jag iaf försökt lyfta en diskussion!

Kommentarer
Postat av: Pappis

Jag tycker om dig som du är! Vill inte ändra på något! Jo kanske förresten... det vore bra om du kunde städa ditt rum lite oftara :-)

2009-11-13 @ 17:09:59
Postat av: Mamma

Jo, jag har dom mest perfekta barn som man kan ha. Man får leva med deras små egenheter. Typ, se pappas inlägg. Kram mamma

2009-11-13 @ 17:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0