>

Lyxburgare a la emelie

Mycket matbilder nu, gör inte så mkt annat än pluggar och lagar mat. Haha.

Tomtegröt

Idag premiärar jag första risgrynsgröten, till brunch. Eller vad jag ska kalla det. Sov alldeles förlänge idag så nu måste jag sätta igång och plugga. Å andra sidan kanske jag behövde den där lilla "försovningen".

dinnertime

riktigt smaskigt måste jag säga att det blev!
fläskfilé i dragonsås, potatisklyftor plus lite grönt

Dagens funderare:

Hur det skulle kännas själv att känna när livet är slut men en evighet till döden.
Försöka förstå är omöjligt tills man ligger där själv skulle jag tro.

1:a Advent

Hej och Hallå. Det är lite dött här just nu pga mycket att göra. Sliter på med praktiken, har omprov på fredag och i helgen har jag haft finbesök av min käre pojkvän. Men idag har den större delen av eftermiddagen gått åt till att hitta den perfekta adventsljustaken, eftersom det är något som jag faktiskt inte redan har till lägenheten. Hör och Häpna! ;) Men efter ett antal vändor inne på olika affärer fick jag tillslut nog, den perfekta finns inte så jag bestämde mig för att göra en egen.

Detta är vad jag använde:

4 st Blockljus, valfri höjd från Rusta
Adventssiffror, 1-4 från Rusta
Små disco-julkulor från Rusta
"Blomfat" i sten från Plantagen
1 st Glittertråd (köpte 2 för många), från Plantagen

Och här är resultatet, själv är jag väldigt nöjd. :) Vad tycker ni?
Nu blir det plugg för hela slanten! Hejsvej! :)

pluggfrukost!

imag0867 (MMS)

pluggfrukost!


Praktikvecka 3

Herregud, jag har startat min 3:de vecka på praktiken, det går för fort.. Känns inte som jag hinner med någonting. Fast jag gör jättemycket. Värsta av allt är väl att det är mindre än 2 veckor kvar till omprovet i anatomi, känns inte alls bra. Men jag ska göra allt jag kan för att fixa det!!! Jag vägrar sitta där sista gången, VÄGRAR!
Tänkte förresten visa det fina landstingshuset som jag cyklar förbi varje dag, ser ut som ett litet slott! :)
Upptäckte nu att detta är en väldigt redigerad bild, såg att Daniel som tagit denna bild har många fina bilder på Västerås så om ni vill gå in och titta så gör ni det här!

Måndag, igen!

Helloj.
I´m back in Västerås igen. Haha.
Igår byggde vi även ihop Patriks nya soffa. Se så fint det blev!
Den fick precis plats emellan hyllorna, det var tur det.. :p Haha. Millimeterräknat, typ. ;)

Idag har jag bara åkt till Västerås, och suttit här och pluggat. Letat efter däck men det har pappa redan fixat. Han (eller vi) har insett att även mina vinterdäck är på dödsvägen. Haha, de var helt uttorkade och knappt en dubb kvar. Så snäll som papi var så köpte han nya till mig idag! :) Wihi! Så jag kanske överlever även denna vinter. Och det är ju bra?!
Senare ska jag äta middag med några vänner nere i stan, tror jag ?! Haha. Sen blire tillbaka till plugget och imorgon är det praktik igen. Ska bli kul även om det varit så skönt att vara ledig!! :D Skönt att komma hem och träffa patrik och familjen igen.
Och juste.. ska visa det fina vädret som mittsverige bjuder på...
Haha.
Ciao! :)

Idag stod däckbyte på schemat!


2 dagars praktik

Går väldigt fort nu, känns som att själen flyger fram men kroppen står kvar. Jag är helt slut i kropp och knopp känner jag, ska bli skönt med 3 dagars ledigt. Ska få komma hem också, så skönt! :)
Idag fick jag vara med på en CT-röntgen, det var spännande. Vilka maskiner det finns. Dessutom sparade jag läkarna på en arbetsdag och han tackade så mycket för informationen jag fått med mig från röntgen. Frågade om jag fick vara med på en insättning av en portacath också, men de hade redan en student där och skulle bli för många i operationssalen. Förhoppningsvis blir det fler tillfällen som jag kan få vara med på!
Annars har dessa två dagar rullat på som vanligt, har hjälpt min patient och idag har jag nästan bara varit inne hos honom. Men det har gått bra och han är väldigt nöjd med mig. Han hade tydligen sagt till en sjuksköterska igår att "du kan hämta den där lilla tjejen hon vet hur man gör". Haha. Det är kul! Sen fick jag beröm från mina handledare att jag är duktig, framförallt på bemötandet med patienter. Men det är ju för er som känner mig lite bättre inte så konstigt kanske. ;)

Nu ligger jag här i soffan, död som få. Jag hade en riktigt dålig dag med min mage.... Låter det vara så och går inte in på detaljer.

Detta skrev jag för flera dagar sen men då kom det inte in...

bild.


Lång dag!

Jahaja, nu ligger jag än en gång däckad i soffan och ska snart förflytta mig i sängen.
Tänkte bara berätta att idag jobbade jag i stort sett helt ensam med min patient, förutom det medicinska som jag inte får sköta ännu. Vid tid över hade jag tid att plugga lite plus kolla upp sådant som är bra att veta när man jobbar på en lungavdelning och sånt. :) Kan vara bra att veta när de slänger sig med fina ord. Ja, ni vet sådana fina ord som man aldrig förstår sig på?
På förmiddagen var jag även idag i skolan och pluggade anatomi med några klasskompisar, idag åkte jag hem tidigare så jag hann äta lunch i lagom takt. Skönt! :)
Nu äre film och sleepy time! :) Godnatt

Tisdag

Jag hinner inte riktigt med här i skrivandet. Ska förklara varför.
Tisdagen var jag först i skolan på morgonen, hade seminarium. Och denna gång var det tema 1, ätande och uttömningar. Vi skulle alltså samlat patientinfo genom att prata med patient, läsa journaler och faktaböcker att relatera till och sedan redovisa vad vi kommit fram till. Det gick bra och jag blev Godkänt (det är det högsta man kan få, så att inte mina kära föräldrar frågar varför jag inte fick mer...). Sen var det snabbt hem, förbi Max för att hinna få i mig lite lunch innan jag behövde cykla iväg till praktiken. Hann bara vara hemma i ca 15 minuter sen var det dags för jobb. Och ja, denna gång fick jag inte längre gå med min handledare som jag haft första tiden utan nu är jag mer fri och utgår från patienten och inte från handledaren. Jag har fått välja en patient och det är den jag jobbar med och ska jobba med tiden ut, om det är möjligt. Det vet man aldrig. :)
Väl hemma la jag mig död i sängen efter en dusch.

tråksegbajsdag.

idag har varit en riktigt tråkig dag.
jag har varit trött, förmodligen efter helgens arbete. försov mig, vaknade 12. min jag hade tvättid som slutade klockan 13. det skulle jag aldrig hunnit. en timme för både tvätt och tork, nejnej. så det gav jag upp.
låg kvar i sängen, tittade på tv. segade. gick och köpte lite saker som jag behövde för middag idag och imorgon.
idag blev det pannkakor i ett försök att pigga upp, noope det gick inte. åt 3 st, och det är inte normalt beteende för att vara mig.
kvällen har bestått av plugg, inte så kul men ändå. måste göras! imorgon är det seminarium i skolan på förmiddag, sen ska jag praktisera hela kvällen. det längtar jag efter!

Söndagens praktik, dag 4.

Bestod av egna initiativ, ett större aktivt deltagande. Det blir bara roligare och roligare för varje dag.
Igår fick jag till och med lösa ett problem som personalen inte upptäckt ännu. Då en patient återkommande tillfällen tog av sig sin syrgasgrimma. De brukade säga till mig att han inte ville ha på sig den. Men när jag och min handledare var inne på hans rum såg jag hur han försökte rätta till grimman bakom örat och grimaserade "smärta". Jag frågade patienten, som inte kan svenska särskillt bra om det gjorde ont. Pat. sa ja och jag kollade och ont förstod jag att det gjorde då han fått ett ganska djupt skavsår i början av örat precis i vecket. Och då fick jag hjälp av min handledande undersköterska att hjälpa patienten. Det kändes skönt, det kan ju faktiskt varit en anledning till varför pat. tagit av sig grimman hela tiden. Efter det hade han på sig den hela tiden när jag var kvar på jobbet. Då kände jag mig nöjd över mig själv! :) Och glad över att jag kanske hjälpt honom att få mindre ont.
Annars var det som tidigare en väldigt lugn dag på praktiken, skönt att få komma igång med en lugn start. Hoppas att det fortsätter så, man får mer tid att lära sig saker då.
Dagens lärdom: ta tid, lyssna på patienten. man behöver inte kunna samma språk för att lära av varandra

!

känslan av att ha alldeles för mycket saker att göra och tänka på som gör att man inte börjar med någonting.
so much to do, nothing´s done.

cosy

Den här kvällen har bestått av lite lördagsgottis, småtittande på tv, slumrat till då och då. Satte mig och kurade ihop mig till en boll under min gosiga filt för jag vart lite trött och frussen. Nu är klockan 22.00 och det är time for bed. Praktik imorgon igen. :) Tror jag sätter på en film att somna till.

Är så hungrig...

Så jag tror jag skulle kunna slinka ner en och annan fiskbit idag, förstår ni hur hungrig jag är då?
Hemma från praktiken igen, en lång men rolig dag även idag. Idag fick jag ändå sluta lite tidigare, skönt! Vissa stunder är det mycket läsning i journaler och sådant och då får jag väldigt mycket tid över så då går tiden väldigt långsamt. Men jag strosar efter som en svans och tittar runt, idag fick jag prova ta p-glucos på min handledare, det är egentligen ingenting jag ska kunna denna termin men ja. Hon tyckte det kunde vara kul att jag fick prova. :) P-glucos är förresten ett blodprov i form av ett stick i fingret för att mäta sockerhalten i blodet. Används för det mesta till diabetiker. :) Så nu vet ni det om ni inte redan visste.

Tjingeling på er! :) Ikväll är det fredagsmys med mig själv i soffan. Kanske hörs vi här senare, kanske inte. :)

Hemma i soffan igen!

Halloj! :) Nu är jag hemma igen, tänkte skriva äntligen men jag vet inte om det är äntligen. Det är roligt och rätt så skönt på praktiken också. Det är hyfsat lugnt, fast så får man inte säga för då blir det kaos strax efteråt tydligen. :p Det var roligt idag trots att jag inte gjorde så mycket idag heller, fick lite mer tid att prata med patienterna. Imorgon ska jag börja bli lite mer praktisk och börja uppnå lite mål sa sjuksköterskan jag går med. :)
Ovan är jag med sjukhuskläderna, eller arbetskläderna kanske jag ska säga. :p

Praktik 13.30-22.00

 

ikväll missar jag idol, men det gör ingenting för jag får träffa fantastiska människor och göra det som kommer fylla mina dagar livet ut om snart 2 år. vad tiden går fort förresten, man bör ta vara på den tid som man har kvar. i alla lägen! det är verkligen något man inser när man jobbar med gamla människor.


111111 - 11.11


toahumor!

varning(!) för omogen bild, men fy så kul!

111011 - Torsdag

Vad jag gjorde hela förmiddagen var inte så svårt att gissa, jag tvättade. Sedan dess har jag degat i soffan. Har känt mig så seg idag, helt sjukt. Har inte ens orkat röra mig till toan knappt. Har i alla fall lagat mat och diskat. Har lite kvällsdisk kvar men det tar jag nog när jag kommer hem igen efter praktiken imorgon.
Eller ja, jag har ju orkat städa lite, så nu ser det lika pedantiskt ut som på bilden ovan
Mina vänner här i Västerås anklagar mig för att vara pedantisk, det trodde ni aldrig ni skulle höra om mig va? Haha. Inte jag heller för den delen.

Praktik dag 1

Hej och hallå!
Nu är då min första dag på praktiken över, en intensiv men ändå lugn dag med supersnälla "arbetskollegor". Idag fick jag börja morgonen med att gå runt med en undersköterska för att göra de vanliga undersökningarna såsom temperatur, blodtryck, puls och saturation (syremättnad). Och det är väl egentligen det jag ska klara av för att få godkänt på denna kurs. Idag tittade jag mest, fick hjälpa till vid en lite "akutare" situation.. Men det vill jag inte skriva om här och får inte göra heller för den delen. Men det var kul att få göra lite mer även om det inte var det roligaste man kan göra. Jag känner ändå att det är inom vården jag ska jobba. Superkul med människor, alla möjliga sorters. Hur man kommunicerar med andra som kanske inte kan samma språk eller inte orkar prata.
Idag hade jag väldigt kul!!
Bild tagen från google!

!!


Dagens "lilla" projekt

Ja, som ni ser har jag lagat mat så det står härliga till. Detta har resulterat till att hela lägenheten luktar gammalt kök. Fy! Jaja, smällar man får ta. Baka lyckades jag också hinna med. Jag gjorde lasangette, tacopaj och hawaiikassler.. Typ kasslergryta med ananas paprika och curry. Hoppas den är god! Jag tänkte dock inte på att en sockerkaksform kunde läcka när såsen började rinna ut. Haha. Tycker i alla fall att jag varit duktig, imorgon ska jag se om det finns någon tvättstuge-tid till mig på torsdag, well needed i alla fall!!!
Och imorgon är det praktik på riktigt, :) Idag var jag bara där och fixade lite papper och fick en rundvandring.

Mot affären!

Har varit på pratiken, mer om det senare. NU ett antal receptletningar och sådant senare är det dags att ta mig vidare till affären för sen ska det blir storkok av! Jag måste ladda upp med matlådor!

Ciaaaooo

Dagens inköp

En present till mig.....
En "dagbok" där jag ska skriva tankar och reflektioner om min praktiktid, kan vara kul att få läsa om det sen när man blir äldre och jobbat ett tag. Även efter bara ett år för att se om man redan då börjat tänka annorlunda! Tyckte texten passade perfekt!
En dammvippa, haha jag har faktiskt saknat en då jag älskade alla gamlingar när jag jobbade på hemtjänsten som hade en dammvippa. Mamma tycker det är äckligt men jag tycker det är sjukt praktiskt och fort går det! :D
Juste, detta fick vi idag också på kursintroduktionen för praktiken! Känns så sjukt att jag börjar imorgon.

Helgens bildbomb

Fredag - Träning. Dani och Blomman åkte hem till mig efter träningen så hade vi idolmys och sedan sov de över för att åka till samlingen för matchen dagen efter.
Lördag - Match mot Hällefors/Lindlöven, förlust som sagt. Tyvärr! Menmen.. :)
Söndag - Sov jättelänge, skulle sedan iväg för att jobba på A-lags matchen och sedan stannade vi kvar och tittade på den. Efter matchen följde några med mig hem för lite filmmys.
En ganska fullproppad men bra helg. :) Mycket hockey typ. Haha!
Ciao.

Söndag - en härlig dag

En lång dag idag, skriver mer imorgon eftersom nu är jag trött och ska sova.
Imorgon har vi kursintroduktion i Eskilstuna, blir en lång dag det också. Det är inte vilken kurs som helst som börjar imorgon, det är praktiken. Åh, är så nervös så jag håller på att skita i brallan. Haha! Nästan i alla fall.....

Saknar min älskling ganska så jättemycket faktiskt. <3

Gameday!

Jahaja, idag var det match igen. Mot serieledarna, vi förlorade även denna gång tyvärr. Idag blev resultatet 5-1, trist men jag fick i alla fall assistera till målet. :) Alltid något.
Nu ligger jag död i soffan, tittar på Benjamin buttons otroliga liv. Har sett den förr men jag tänkte att jag kunde se den igen. Får väl se hur länge jag är vaken dock.
Godnatt säger jag till er. Ciao!

Tidningsflopp!

Fullbordat mord ? Ett mord är väl ändå alltid fullbordat?! Vid mord dör offret, är man död är man död. Eller har jag fel ? :p

Drömmer mig tillbaka till sommaren


"Pimp my house"

Mormor och morfar var ute och fotade grannskapet, ganska späckat!

Nu tar jag helg!

Hej och Hallå.
Efter en intensiv men ändå ganska så bra vecka tar jag äntligen helg!
Tentade av 2 tentor imorse och nu har jag gått tillbaka till sängen och har legat här sen jag kom hem. Så skönt!!! Fast nu är det nog dags att ta sig upp och göra lite nytta, borde plocka undan alla småsaker och sånt. Plus diska! Blä, det är det absolut tråkigaste med att bo själv, jag har ingen diskmaskin...
Nu tittar jag lite på Ellen DeGeneres show, älskar den! Hon hjälper så många som har det svårt, grymt bra!
Tjohej! :)

.

Känner att jag fokuserat väldigt mycket på farmakologin nu, dags att ta tag i läkemedelsberäkningen.
Blä!

att bara vara precis sig själv, varje minut, varje sekund

Det är helt sjukt hur man kan vara med människor som om man känt varandra i evigheter, fastän det bara gått 2-3 månader. Har ni tänkt på det ? Man kan vara precis sig själv, känna sig trygg som blomman fint uttryckte det. Fett me bra! :)

Sveriges mysfarbror!

Anders Bagge!

Måndag 31/10

Sista Oktober, nu går vi verkligen in i vintermånaderna med stormfart. Herregud!
Idag var jag trött, men mådde ganska dåligt på morgonen så fick inte somna om för min mage. Jaja, fick väl hålla mig vaken ändå!
Gick inte upp ur sängen påriktigt förrän vid 10 ungefär, då var det dags att börja vakna och göra sig iordning och packa ihop alla saker för att ta sig till Västerås igen. Det är ett himla åkande fram och tillbaka just nu känner jag. Men det får det vara värt! :)
Sen väl i Västerås fixade jag med tentan som jag fortfarande inte fått godkänt på. Pust.. Orkar inte med den just nu egentligen känner jag.
Efter det pluggade jag som en tok för att hinna med en middag med två fina vänner, Clara och Blomman <3 Tack för det bruds! :)
Tog de snyggaste bilderna jag kunde hitta! ;) Haha! Bra är dem i alla fall!

RSS 2.0