Söndagens praktik, dag 4.

Bestod av egna initiativ, ett större aktivt deltagande. Det blir bara roligare och roligare för varje dag.
Igår fick jag till och med lösa ett problem som personalen inte upptäckt ännu. Då en patient återkommande tillfällen tog av sig sin syrgasgrimma. De brukade säga till mig att han inte ville ha på sig den. Men när jag och min handledare var inne på hans rum såg jag hur han försökte rätta till grimman bakom örat och grimaserade "smärta". Jag frågade patienten, som inte kan svenska särskillt bra om det gjorde ont. Pat. sa ja och jag kollade och ont förstod jag att det gjorde då han fått ett ganska djupt skavsår i början av örat precis i vecket. Och då fick jag hjälp av min handledande undersköterska att hjälpa patienten. Det kändes skönt, det kan ju faktiskt varit en anledning till varför pat. tagit av sig grimman hela tiden. Efter det hade han på sig den hela tiden när jag var kvar på jobbet. Då kände jag mig nöjd över mig själv! :) Och glad över att jag kanske hjälpt honom att få mindre ont.
Annars var det som tidigare en väldigt lugn dag på praktiken, skönt att få komma igång med en lugn start. Hoppas att det fortsätter så, man får mer tid att lära sig saker då.
Dagens lärdom: ta tid, lyssna på patienten. man behöver inte kunna samma språk för att lära av varandra

Kommentarer
Postat av: patrik

Vad skönt att det finns sånna människor som dig gumman som verkligen bryr sig och att du tar dig tid att försöka fförstå dig på patienterna. Han uppskattar det säkerligen hur mycket som helst och är nog glad att någon äntligen orkade ta sig tid att förstå honom. Minns när jag var och hälsade på morfar dagen innan han dog och han låg där hjälplös med torkat blod i mungiporna efter allt hostande och trotts att sköterskor kom in titt som tätt så sket dom bara i det

2011-11-15 @ 16:37:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0