Kväll

Nu tittar vi på big brother i soffan. Innan det hann jag med en löptur fast bara 4 km innan krampen infann sig. Blir tokig!! Då fick jag gå hem sista biten.

Sen fick det bli middag, fiskpinnar potatis och stuvad spenat. Mums! ;)


Kommentarer
Postat av: Anna

Tips!! Prova att äta magnusiumtabletter. Brist på magnesium är fruktansvärt vanligt och leder till att man lätt får kramp, både vid träning och under nätterna. Annars är det klassiska vattenbrist. Lycka till! :)



2012-05-06 @ 22:08:26
Postat av: Emelie

Tack Anna! :) Det kanske jag ska pröva! :D

2012-05-06 @ 22:38:55
Postat av: Mamma

Magnesium?! Kan ju vara värt ett försök.

Vid nästa provtagning, be att dom kollar om du har magnesium brist. Kram

2012-05-06 @ 23:10:15
Postat av: Anonym

Another point from me. I get nausea of magnesium.

(Illamaende). Beware of that. And never take any supplements unless there you really need it.

Look for food to eat with minerals first.

grannie

2012-05-07 @ 04:41:04
Postat av: chris

Food with magnesium: raw green vegetables

bananer, mandel, sojabonor, nypon, potatis, vetekli, fullkorn.

If you eat a lot of calcium or protein you will loose some of magnesium in your body.

Kram fran oss

2012-05-07 @ 17:42:15
Postat av: Anna

Så lite så! Halkade in på din blogg för ett tag sedan och tycker att den är trevlig, blir väldigt inspirerad av dig! Tittar in här lite då och då:)



Ser att folk har lite olika uppfattningar om magnesium... grejen är den att magnesium förbrukas i stora mängder vid träning och stress och även om det såklart är bäst att få i sig vitaminer och mineraler via mat är det ibland svårt att få i sig tillräckliga mängder magnesium via mat. Så gott som alla träningstillskott innehåller magnesium av denna anledning. Jag hade en period då jag ofta vaknade upp på nätterna p.g.a kramp och fick då tipset att ta magnesiumtillskott. Sedan dess har jag haft noll kramper. Förklaringen är att magnesium krävs för att musklerna ska kunna slappna av. Överdosering av magnesium är, tillskillnad från många andra mineraler, inte farligt, det är vattenlösligt och man kissar ut överskottet! Även kaliumbrist ger krampkänningar, men denna mineral är mycket farlig att överdosera och ska inte intas i större mängd utan läkares ordination!! Men om du går till farbror doktorn kan du be honom kolla dina kaliumvärden också.



Sedan kan ju dina kramper såklart bero på något HELT annat, men du märker väldigt snabbt hur din kropp reagerar alt. inte reagerar så om du känner för det så kan du ju prova :) Kämpa på!

2012-05-07 @ 19:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0